06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Malaizijas lidmašīnas pazušanā - daudz mīklainību (video)
Malaizijas lidmašīnas pazušanā - daudz mīklainību (video)
Autors: Apollo.lv / 12. marts 2014, 16:00
ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) vadītājs Džons Brenans Malaizijas aviolīniju lidmašīnas pazušanā saskata daudz mīklainību un pieļauj iespēju, ka viens no pilotiem varētu būt izlēmis izdarīt pašnāvību, ziņo ārvalstu mediji.

«Aviolainera pazušanā joprojām ir ļoti daudz neatbildētu jautājumu,» sacīja Brenans. «Tā, piemēram, kāpēc  lidmašīnas signālu raidītājs pēkšņi pārtrauca raidīt un kāda bija divu pasažieru loma, kas ceļoja ar viltotām pasēm.»

«Te ir vairākas ļoti savādas anomālijas – vai lidmašīna tomēr apgriezās, vai lidmašīnas pazušanā kaut kādā veidā bija iesaistīti cilvēki ar zagtajām pasēm. Un kā ir ar lidmašīnas raidītāju, kāpēc tas pārtrauca raidīt un burtiski vienā mirklī izzuda no radaru ekrāniem?» jautā Brenans.

Jautāts, vai viņš šajā lietā saskata arī iespējamas terora akta pazīmes, viņš teica, ka šo teoriju viņš neizvirzītu priekšplānā, taču arī šādu iespēju joprojām nav iespējams izslēgt. Atsaucoties uz informāciju, ka negadījuma izmeklētāji šobrīd sastāda pasažieru un pilotu psiholoģiskos profilus, CIP vadītājs sacīja, ka nevar izslēgt arī iespēju, ka viens no pilotiem nolēmis izdarīt pašnāvību un «Boeing 777» lidmašīnu apzināti nogāzis jūrā. «Taču joprojām neatbildēts paliek jautājums, kā varēja izslēgties lidmašīnas raidītājs, vai arī kā kāds to ir spējis izslēgt.»

Bijušais ASV prezidenta Baraka Obamas padomdevējs pretterorisma jautājumos Brenans savu viedokli atklāja vienā no retajām publiskās uzstāšanās reizēm, kuru organizēja kāda starptautisko attiecību domnīca Vašingtonā, raksta Apollo.lv.

Neskaidrību rada arī fakts, ka vairāku pazudušās lidmašīnas pasažieru telefoni joprojām ir sazvanāmi, viens no pasažieriem uz brīdi aktivizējis savu sociālā tīkla profilu. Ķīnas varas iestādes ziņo, ka kopumā 19 ģimenes parakstījušas apliecinājumu, ka viņiem izdevies sazvanīt savu pazudušo radinieku telefonus, taču uz zvaniem neviens nav atbildējis.

«Šobrīd mums jābūt pacietīgiem un jāgaida, kādus rezultātus sniegs turpmākā izmeklēšana,» sacīja Brenans.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: CIP, lidmašīna, Malaizija, video

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats