19. oktobris, Piektdiena
Vārda dienas: Drosma, Drosmis, Elīna
Atlikt ziņuSlēpt ziņu

Līdz ar aktīvās ražas sezonas noslēgumu privātajos mazdārziņos, veikalos pieaug pieprasījums pēc Latvijā audzētiem rudens dārzeņiem, liecina nacionālā pārtikas mazumtirdzniecības tīkla ELVI dati.

Atlikt ziņuSlēpt ziņu

Zemkopības ministrija (ZM) plāno rosināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi samazināt arī gaļai, pienam, maizei un zivīm, pastāstīja ZM parlamentārais sekretārs Ringolds Arnītis.
Atlikt ziņuSlēpt ziņu

Bažas par jaunu pārtikas cenu kāpuma vilni ir pārspīlētas. Lielākajai daļai pārtikas produktu, pēc Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra prognozēm, cena nekāps. Piens, gaļa, kartupeļi, cukurs, visticamāk, noturēsies esošajā cenu līmenī, taču pircējiem jārēķinās, ka dārgāki varētu kļūt, piemēram, milti un to izstrādājumi, olas un vistu gaļa.
Atlikt ziņuSlēpt ziņu

No visiem karotīšu dalībniekiem vairāk nekā 20% ir vietējās zemnieku saimniecības, kas karotīti ieguvušas dažāda veida dārzeņiem, medum un citiem lauku labumiem, liecina Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) veiktā datu analīze.
Atlikt ziņuSlēpt ziņu

Saeimas deputāti ceturtdien, 13. septembrī, konceptuāli atbalstīja grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā. Tie Ministru kabinetam paredz uzdevumu noteikt, kādos gadījumos pārtiku varēs izplatīt arī pēc derīguma termiņa beigām. 
Atlikt ziņuSlēpt ziņu

Baltijas pārtikas nozares izstāde “Riga Food”, kas nākamnedēļ starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 23. reizi, šajā gadā pulcēs vairāk nekā 700 dalībniekus no Baltijas un daudzām citām – kopumā 37 valstīm, to intervijā Latvijas Radio atzina “Riga Food 2018” projekta vadītājs Rolands Nežborts.
Atlikt ziņuSlēpt ziņu

Šodien, 21. augustā, ikgadējā Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) un PVD tikšanās. Tās gaitā Pārtikas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova informēja par aktualitātēm pārtikas izplatīšanas uzraudzības jomā un atbildēja uz uzņēmēju - tirgotāju un ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju, jautājumiem.
Atlikt ziņuSlēpt ziņu

Ēdināšanas nozare pēdējā laikā nonākusi krustugunīs, sākot ar policijas kratīšanām restorānu tīklā “Vairāk saules”, beidzot ar Latvijas Restorānu biedrības pausto, ka Latvijas restorāniem izkļūt no pelēkās zonas liedz nesamērīgi augstais nodokļu slogs, tāpēc godīga restorānu biznesa pastāvēšana ir nopietni apdraudēta. Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis pat paudis presē viedokli,  ka pilnībā veicot visu nodokļu un ar restorānu uzturēšanu saistīto izdevumu samaksu, nozares uzņēmumi cieš milzīgus zaudējumus un nopietni apsver sava biznesa slēgšanu vai pārcelšanu uz citu valsti.
Atlikt ziņuSlēpt ziņu

Tuvojoties vasaras gaidītākajiem svētkiem, ikviena saimniece jau sāk plānot, kādus gardumus celt galdā līgotāju pulkam. Lai arī tradicionālie ēdieni – šašliks, speķa pīrādziņi un siers – joprojām ir populārākie ēdieni, arvien vairāk cilvēku atļaujas piešķirt Jāņu nakts galdam arī veselīgas nianses.
Atlikt ziņuSlēpt ziņu

Restorānu tīkla “Vairāk Saules” līdzīpašnieks Endijs Bērziņš vērsies pie sabiedrības un saviem draugiem, norādot, ka visi 270 “Vairāk saules” darbinieki var apsēsties pie melu detektora, lai apliecinātu, ka policjas kratīšanas bijušas ļaunprātīga iejaukšanās viņu ikdienas darbā.
Atlikt ziņuSlēpt ziņu

Lielākā daļa iedzīvotāju uzskata, ka uzturā jālieto pēc iespējas vairāk dārzeņu un augļu. Tā domā seši no septiņiem aptaujātajiem. Turklāt aptuveni 70% iedzīvotāju ir svarīgi, lai uzturā lietotie augļi un dārzeņi būtu audzēti Latvijā.
Atlikt ziņuSlēpt ziņu

Gruzijas minerālūdens zīmols "Borjomi" iepazīstina ar inovatīvu risinājumu minerālūdens iepakojumu kategorijā – tagad populāro un kvalitatīvo vulkāniskās izcelsmes ūdeni var baudīt arī no 0,33 l tilpuma alumīnija skārdenes. Tas ir vienīgais Latvijā nopērkamais minerālūdens alumīnija skārdenē, kurš no šī gada pavasara ir parādījies veikalu plauktos visā Latvijā.
Atlikt ziņuSlēpt ziņu

Iestājoties siltākām un pavasarīgākam laikam, arvien biežāk Latvijas iedzīvotāji izvēlas pavadīt savu brīvo laiku pie dabas krūts, rīkojot dažādas aktivitātes, tai skaitā pārgājienus, laivu braucienus un dārza svētkus. Šajā laikā strauji pieaudzis arī pieprasījums pēc dažādām barankām un sausiņiem, kas skaidrojams ar piknika sezonas atsākšanos. Līdzās grilētai gaļai, dārzeņu salātiem un citiem sezonāliem ēdieniem, cilvēki arvien biežāk izvēlas piknika galdu papildināt arī ar vieglām un gardām uzkodām. 
Atlikt ziņuSlēpt ziņu

Nenodrošinot brīvās tirdzniecības līgumu starp Apvienoto Karalisti un Eiropas Savienības (ES) pēc “Brexit” sekas pārtikas un dzērienu apstrādes nozarei varētu būt katastrofālas, brīdinājuši britu deputāti un uzņēmēji.
Atlikt ziņuSlēpt ziņu

Krievija uz Turciju drīzumā sāks eksportēt gaļas, pienu un zivs produktus. Par to paziņojis Krievijas lauksaimniecības ministrs Aleksandrs Tkačevs.
 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats