19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Dienas tēma » KPV. LV finansēšanas lietā aizturētajiem piemērots aizdomās turamā statuss
KPV. LV finansēšanas lietā aizturētajiem piemērots aizdomās turamā statuss
Autors: Jānis Lācis / BIZNESS.LV / 22. jūnijs 2018, 15:06
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) partijas “KPV.LV” finansēšanas lietā trim aizturētajiem cilvēkiem ir piemērojis aizdomās turamā statusu. Viņiem ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, liecina paziņojums KNAB mājaslapā.



Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētā kriminālprocesa ietvaros 20.jūnijā Saeima atbalstīja KNAB lūgumu un deva atļauju veikt kriminālprocesuālās darbības attiecībā pret Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu (KPV. LV).

Minētais kriminālprocess uzsākts 2017.gada 5.jūnijā par iespējamām pretlikumīgām darbībām, par kurām paredzēta kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 288. 2 panta pirmās daļas par politiskās organizācijas (partijas) vai politisko organizāciju (partiju) apvienības nelikumīgu finansēšanu, 288. 3 panta par starpniecību politiskās organizācijas (partijas) vai politisko organizāciju (partiju) apvienības nelikumīgā finansēšanā un 288. 4 panta pirmās daļas par politiskās organizācijas (partijas) vai politisko organizāciju (partiju) apvienības nelikumīga finansējuma pieņemšanu un izspiešanu.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā, veicot kriminālprocesuālās darbības, KNAB ieguva materiālus, kas satur ziņas par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu, kuru rezultātā politiskā organizācija saņēma nelikumīgu finansējumu.

Divas personas atzītas par aizdomās turētām par Krimināllikuma 288. 2 panta otrajā daļā (Par politiskās organizācijas (partijas) vai politisko organizāciju (partiju) apvienības nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kas izdarīta personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās) un 177.panta trešajā daļā (Par svešas mantas vai tiesību uz šādu mantu iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos vai ar viltu (krāpšana), kas izdarīta personu grupā un lielā apmērā) paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu.

Viena persona atzīta par aizdomās turēto par Krimināllikuma 288. 4 panta pirmajā daļā (Par politiskās organizācijas (partijas) vai politisko organizāciju (partiju) apvienības nelikumīga finansējuma pieņemšanu lielā apmērā) un 219.panta otrajā daļā (Par nepatiesu ziņu norādīšanu likumā noteiktajā ienākumu, īpašuma, darījumu vai cita mantiska rakstura deklarācijā, ja nepatiesas ziņas norādītas par mantu vai citiem ienākumiem lielā apmērā) paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu.

Personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Tikmēr “KPV.LV” līderis Artuss Kaimiņš paziņojis, ka viņa un citu aizturēšana ir saistīta ar politiskajām norisēm. Kaimiņš izvirzītās apsūdzības noliedz un norādīja, ka viņam aizvien neesot saprotams KNAB lēmums.

Intervijā “TV 24” Kaimiņš pastastīja, ka uzreiz pēc aizturēšanas viņš ticis nogādāts KNAB, kur veikta sākotnējā pratināšana. Pēc tam deputāts kopā ar KNAB devies uz viņa īrēto dzīvokli Rīgas centrā, kur notikusi kratīšana. Pēc viņa sacītā, procesa virzītāja Anita Ringo uzstājusi uz Kaimiņa mātes un vecmātes māju pārmeklēšanu. Pēc kratīšanas Kaimiņa īrētajā dzīvoklī esot braukts uz viņa deklarēto adresi, kur tagad dzīvojot deputāta vecmāmiņa. Pēc tam esot apmeklēta mātes dzīvesvieta.

Deputāts apgalvoja, ka neesot pārbaudīts ne viņa birojs, ne darba dators, ne automašīna, ne arī partijas “KPV LV” birojs.

Savukārt KVP. LV premjera amata kandidāts Aldis Gobzems notikušo nosaucis par ceturtās atmodas sākumu, apliecinot, ka ir gatavs cīnīties par taisnību.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats