28. aprīlis,
Vārda dienas: Gundega, Terēze
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zolitūdē mirušo sarakstā sākotnēji bija ierakstīta sieviete, kas patiesībā bija dzīva (video)
Zolitūdē mirušo sarakstā sākotnēji bija ierakstīta sieviete, kas patiesībā bija dzīva (video)
Autors: Apollo.lv / 11. februāris 2014, 17:28
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja vietnieks Mārtiņš Šics, kurš ātrās palīdzības rīcībā esošos Zolitūdes traģēdijā cietušo un bojāgājušo cilvēku sarakstus nodeva interneta portālam «Nekropole», joprojām nav iepazinies ar komisijas atzinumu par savu rīcību, vēsta Latvijas Televīzija.

Pēc atstādināšanas Šics darbā nav ieradies jau divarpus mēnešus. Patlaban viņš ir ārzemēs un nav sazvanāms. Tiesībsargs uzskata, ka notikušais ar šo sarakstu parādīja kārtējo problēmu: valstī nav vienotas kārtības - kurš lielu katastrofu gadījumos publiski nosauc mirušos un cik ātri tas notiek, raksta Apollo.lv.

Zolitūdē mirušo sarakstā sākotnēji bija ierakstīta sieviete, kura patiesībā bija dzīva. Mediķi skaidro, ka tumsā un jūklī, kāds valdīja pēc nogruvuma, cilvēkus identificēja pēc dokumentiem, ja tādi bija. Kādai mirušajai kabatā atrada personas apliecību, taču līķa identifikācijas laikā izrādījās, ka mirusī ir slimnieku kopēja, un viņas kabatā bija tās sievietes dokuments, kuru viņa aprūpēja.

NMPD Komunikācijas daļas vadītāj Ilze Bukša norāda, ka NMPD saraksti nav pārbaudīti, tāpēc var būt kļūdaini, pārbaudi veic policija. Tiklīdz policijai bija visa informācija, tā tika publiskota Valsts policijas mājas lapā.

Kāds sods būs Šicam, vēl nav zināms, viņam nosūtīta vēstule, kurā aicināts iepazīties ar atzinumu, kuru sagatavojusi pārbaudes komisija. Kad viņš to izlasīs, sniegs paskaidrojumus vai iebildumus, komisija noslēgs pārbaudi un pieņems lēmumu. Pagaidām Šics atrodas ārzemēs, un ar viņu sazināties nav iespējams.

Petīciju par Šica atjaunošanu amatā parakstījuši 4500 cilvēku. Tikmēr amatpersonas iebilst, ka Šics tā darīt nedrīkstēja.

Vairāk skaties Latvijas Televīzijas raidījumā «Panorāma»!




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Mārtiņš Šics, NMPD, video

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats