26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » SVF izveido slavinošu video par Latviju, iedrošinot citus taupībai
SVF izveido slavinošu video par Latviju, iedrošinot citus taupībai
Autors: Gunta Kursiša / DB.LV / 12. oktobris 2012, 14:18
Starptautiskais valūtas fonds (SVF) izveidojis video par Latviju, kurā tiek slavināta Latvijas spēja pārvarēt krīzi un pēc taupības pasākumu «izciešanas» kļūt par straujāk augošo ekonomiku Eiropā laikā, kad reģionā valda nenoteiktība.

Video labus vārdus par Latviju un valsts spēju ieviest taupības pasākumus pauž Marks Grifits, bijušais SVF misijas Latvijā vadītājs, žurnāla Ir komentētājs Pauls Raudseps, Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs un Kembridžas Universitātes profesors makroekonomikā Džiankarlo Corseti (Giancarlo Corsetti). Tiesa gan, video ir pieminēti arī Latvijas «izaicinājumi»: augstais bezdarba līmenis, kā arī lielā plaisa starp bagātajiem un nabagajiem, raksta DB.LV.

Db.lv jau rakstīja, ka pirms pāris dienām SVF atzina, ka taupības ieviešana Īrijā valstij nodarījusi lielāku postu, nekā tika pardzēts iepriekš. Arī Grieķijā pēc taupības ieviešanas bezdarbalīmenis ir palielinājies teju par 15 procentpunktiem.

Tikmēr The Telegraph redaktora palīgs un biznesa un ekonomikas komentētājs Džeremijs Varners (Jeremy Warner), komentējot šo aktivitāti, norāda:  «Tiesa, ka kopš 2010. gada, kad Latvija atradās krīzes zemākajā punktā, valsts gada laikā piedzīvoja 5,5% izaugsmi un, ļoti iespējams, tādu pašu rezultātu uzrādīs arī šogad, tomēr nelaime ir tajā, ka izaugsme procentos nerāda patieso bildi valstī.»

«Ja kādas valsts ekonomika sarūk par 25%, tad, matemātiski rēķinot, lai sasniegtu to punktu, no kuras valsts ekonomika krita, tai būtu jāaug nevis par 25%, bet par 33%,» uzskata The Telegraph biznesa komentētājs, norādot, ka patiesībā Latvija ir tikai nedaudz bagātāka nekā tā bija 2005. gadā un vēl jāpaiet diviem trim gadiem, lai Latvija sasniegtu pirmskrīzes līmeni.

Viņš atgādina, ka patiesībā Latvija vēl aizvien ir viena no nabadzīgākajām valstīm Eiropas Savienībā, tās bezdarba līmenis ir ap 15%, un pastāv liela nevienlīdzība starp dažādiem sociālajiem slāņiem. Tāpat The Telegraph žurnālists pasmīn par M. Grifita pausto, ka Latvijai jāpievienojas eirozonai, norādot: «pirms spēsiet pamirkšķināt acis, Latvijai būs jāmaksā par Spānijas, Grieķijas, Portugāles un Itālijas glābšanu». 

http://www.youtube.com/watch?v=oyfYS6i9A_U&feature=player_embedded




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: krīzes pārvarēšana, Starptautiskais valūtas fonds, video

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats