06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Arī Latvijā nolaupītu cilvēku operatīvi atrast būtu gandrīz neiespējami (video)
Arī Latvijā nolaupītu cilvēku operatīvi atrast būtu gandrīz neiespējami (video)
Autors: Apollo.lv / 25. septembris 2013, 16:26
Arī Latvijā cilvēku, kurš nonācis krīzes situācijā un pats nezina, kur atrodas, būtu ļoti grūti operatīvi atrast un izglābt, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «Panorāma».

Jāatgādina, ka Lietuvas sabiedrība pēc brīvdienās notikušā nežēlīgā nozieguma, kad Paņevežas rajonā tika nolaupīta, izvarota un sadedzināta skolniece, ir satraukta par atbildīgo dienestu bezdarbību. Meitene trīs reizes ir zvanījusi uz palīdzības dienesta tālruni 112, taču viņas atrašanas vietu tā arī neizdevās noskaidrot.

Lietuvas glābšanas dienests pieļauj, ka nežēlīgi nogalināto meiteni nav izdevies laikus atrast, jo mobilajā tālrunī nav bijusi «sim» karte.

Arī Latvijas atbildīgie dienesti LTV skaidroja, ka noteikt zvanītāja atrašanās vietu no mobilā tālruņa ir praktiski neiespējami.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona zvanu centra priekšniece Rita Isajeva stāsta, ka zvanītāja atrašanās vietu iespējams noteikt vien aptuveni.

Ja cilvēks apmaldījies mežā un reālas briesmas viņam nedraud, glābēji, pārmeklējot norādīto areālu, pazudušo agrāk vai vēlāk atradīs. Taču krīzes situācijā, kad no svara katra minūte, dienestu rīcībā nebūtu gana efektīvas tehnoloģijas ātrai cietušā atrašanai.

Isajeva gan savā karjerā neatceras gadījumu, kad Latvijā cilvēks zaudē dzīvību tāpēc, ka glābēji pārāk ilgi nespēj atrast notikuma vietu.

«Mēs esam kopīgi ar Satiksmes ministriju mēģinājuši prasīt, taču pirms vairākiem gadiem finansējums tika pārdalīts. Šobrīd finansējums ir atstāts tikai 112 vienotajās tehniskās platformas izveidei, un zvanītāja vietas risinājuma pilnveidošana ir palikusi novārtā,» atzīst VUGD Iekšējās drošības nodaļas priekšnieks Kaspars Kiesners.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rita Isajeva, video, VUGD

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats