26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Krievu vēsturnieks par Kremļa aģentiem Latvijā un lielvalsts režīma maiņu
Krievu vēsturnieks par Kremļa aģentiem Latvijā un lielvalsts režīma maiņu
Autors: Apollo.lv / 8. maijs 2014, 11:30
Krievijas vēsturnieks Boriss Sokolovs domā, ka Krievijas plānos ietilpst saasināt situāciju Baltijas valstīs, turklāt tas varētu notikt jau pavisam drīz. Vienlaikus gan viņš neredz, ka Krievijai draudētu sabrukums.


Kremļa nemīlētais vēsturnieks intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Panorāma» norādīja, ka Krievija neuzbruks Baltijai, taču ļoti iespējami ir mēģinājumi destabilizēt stāvokli, it īpaši Latvijā un Igaunijā. Tas varētu notikt ar aģentiem krievu iedzīvotāju vidū. «Un tas varētu notikt vistuvākajā laikā - vēl līdz Ukrainas krīzes beigām,» teica viņš.

Sokolovs arī ir pārliecināts, ka Krievija nesabruks, taču galīgā variantā nomainīsies režīms, kas varētu būt autoritārs, taču ne tik mežonīgs, kā tagad, raksta Apollo.lv.

«Ekonomiski Eiropas Savienība nav ieinteresēta sankcijās pret Krieviju. Piemēram, nopietnas amerikāņu sankcijas pret Krieviju smagi ķers pašu ES. Un diezgan ilgi. Kādu pusgadu vai gadu, kamēr nepārorientēsies. ASV varētu noteikt sankcijas bez lieliem zaudējumiem, jo to intereses Krievijā ir minimālas. Taču viņi baidās sāpīgi iebelzt savām sabiedrotajām valstīm Eiropā, tādēļ cenšas noteikt saskaņotas sankcijas, bet tas neizdodas, jo Eiropa baidās. Nepieciešami izšķirīgi Amerikas prezidenta soļi. Ja tur būtu izlēmīgāks prezidents, tad tas jau būtu noticis. Ilgākā termiņā Rietumi neiztiks bez sankcijām, un tās tiks ieviestas. Tas tādēļ, ka Putins būtībā ir sagrāvis pasaules kārtību. Viņš ir nostādījis sevi ārpus starptautiskajām tiesībām. Tagad stabilitāti Eiropā var aizmirst. Kad to atskārtīs arī Eiropas galvaspilsētās, sankcijas būs, cenšoties Krieviju atkal nostādīt uz starptautisko tiesību ceļa. Taču, cik tam vajadzēs laika, es nezinu (..) Domāju, te jānotiek kādam galma apvērsumam, jo šaubos, ka Putins pats atkāpsies. Viņš dotu priekšroku tam, lai krievi būtu nabagi, bet lepni,» stāsta vēsturnieks.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Boriss Sokolovs, Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats