19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievija atjaunos tiešos lidojumus uz Ēģipti
Krievija atjaunos tiešos lidojumus uz Ēģipti
Autors: BNA / 17. marts 2016, 14:15
Krievija un Ēģipte tuvojas galēja lēmuma pieņemšanai, atjaunot gaisa satiksmi starp abām valstīm, kas bija pārtraukta kad tika notriekta Krievijas pasažieru lidmašīna.



31. oktobrī Sīnaja pussalā avarēja Krievijas lidmašīna, nogalinot visus 224 cilvēkus uz klāja. Maskava paziņoja, ka lidmašīnu notrieca spridzeklis, un vietējā islāmistu ekstrēmistu grupa par to uzņēmās atbildību.

Aviokatastrofa un Krievijas lēmums apturēt tiešos lidojumus uz Ēģipti bija smags trieciens Ēģiptes vitāli svarīgajai tūrisma nozarei.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pateicās Ēģiptes iestādēm par ciešo sadarbību ar Krievijas ekspertiem un ieteikumu pieņemšanu palielināt lidostu drošību. Viņš norādīja, ka Krievijas un Ēģiptes speciālisti lēnām pabeidz noteikumu sastādīšanu, lai atsāktu tiešos lidojumus.

“Mēs esam vienojušies veikt pasākumus, lai paātrinātu šo procesu tik ātri, cik iespējams,” pauda Lavrovs, neminot konkrētu datumu.

“Ēģipte skatās uz šo lēmumu kā svarīgu norādi par attiecību ciešumu un izpratni no Krievijas puses par Ēģiptes ekonomiskajām vajadzībām, un simbolismu, kas saistīts ar Krievijas tūrisma klātbūtni, kam seko draudzība,” piebilda Ēģiptes ārlietu ministrs Samehs Šoukrijs.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ēģipte, Krievija, lidojumi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats