28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » ASV pagarina sankcijas pret Krieviju uz gadu
ASV pagarina sankcijas pret Krieviju uz gadu
Autors: BNA / 3. marts 2016, 8:42
ASV prezidents Baraks Obama pagarinājis ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, kas ieviestas saistībā ar notikumiem Ukrainā uz vēl vienu gadu, ziņo preses dienests Baltajā namā.


Kā norādīts attiecīgajā prezidenta dekrētu, sankcijām jāpaliek spēkā līdz nākamā gada 6. martam, jo Krievijas rīcība turpina radīt ārkārtas draudus ASV valsts drošībai un ārpolitikai.

Sankcijas noteiktas pret atsevišķām Krievijas ekonomikas nozarēm kā bruņojuma ražošana un enerģētika, tāpat arī pret atsevišķiem uzņēmumiem un amatpersonām.

Jau vēstīts, ka Eiropas Savienības dalībvalstis vienojās pagarināt ekonomiskās sankcijas pret Krieviju uz sešiem mēnešiem.

Plašas ekonomiskās sankcijas Krievijas banku, naftas un aizsardzības sektoriem tika noteiktas pēc tam, kad 2014.gada jūlijā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolē esošās Austrumukrainas daļas tika notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna.

Lai arī atsevišķas Eiropas valstis paudušas vēlmi atcelt sankcijas pret Krieviju, ES līderi iezīmē, ka tas notiks tikai tad, ja situācija Ukrainā uzlabosies un Krievija ievēros Minskas līgumu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ASV, Krievija, sankcijas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats