26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievijas izejošais tūrisms pērn krities visstraujāk kopš 1998.gada
Krievijas izejošais tūrisms pērn krities visstraujāk kopš 1998.gada
Autors: BNA / 9. marts 2016, 13:09
Krievijas izejošā tūrisma apjoms 2015.gadā ir sarucis par 31,3% līdz 12,1 miljonam tūrisma braucienu, un šis kritums ir straujākais kopš 1998.gada, trešdien paziņoja Krievijas Tūrisma industrijas savienības preses sekretāre Irina Tjurina, atsaucoties uz Federālā valsts statistikas dienesta (“Rosstat”) datiem.


“Braucienu skaits uz ārvalstīm ar tūrisma mērķi 2015.gadā ir samazinājies par 31,3%. Pirms pērnā gada vislielākais izbraucošā tūrisma kritums bija krīzes laika 1998.gadā – par 24,4%.

Pēc “Rosstat” datiem, pērn sarucis arī kopējais Krievijas pilsoņu izbraukumu uz ārzemēm – gandrīz 20%.

Krievijas Tūrisma industrijas savienība uzskata, ka pērnais gads kļuvis par grūtāko Krievijas privātā tūrisma biznesa eksistences vēsturē:

Kopš deviņdesmito gadu sākuma ārzemju atpūtas segments tikai pieauga, bet 2015.gadā krasi sašaurinājās pēc visiem rādītājiem. Ārzemju tūrisma braucienu pieprasījuma kritums piespieda tūrisma operatorus ievērojami samazināt biznesa apjomus – no lidojumu programmām līdz biroju platībai un darbinieku skaitam

Tjurina sacīja, ka Turcija un Ēģipte, kas novembrī tika slēgtas tūristiem no Krievijas, pērn tomēr saglabāja pirmās divas pozīcijas populārāko tūrisma virzienu reitingā un zaudēja mazāk tūristu no Krievijas nekā daudzas citas valstis.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija, tūrisms

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats