27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zaķa aizdomas par valdības izveides iespēju šogad, visticamāk, apstiprinājušās
Zaķa aizdomas par valdības izveides iespēju šogad, visticamāk, apstiprinājušās
Autors: Apollo.lv / 5. decembris 2013, 17:23
«Vienotības» Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis atzīst, ka jaunu valdību diez vai šogad izdosies izveidot.


Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» Zaķis sacīja: «Man personīgi arvien vairāk sāk šķist, ka iepriekš manis paša paziņotais, ka šogad valdību nesanāks izveidot, ir diezgan reāls.»

Viņš norādīja, ka tad, ja viens no trim «Vienotības» piedāvātajiem premjera amata kandidātiem ar sajūsmu būtu atbalstīts, tad šodien jau notiktu sarunas par detaļām, kā valdība izskatītos, raksta Apollo.lv.

Tā kā pie premjera amata kandidāta partijas tiks, visticamāk, nākamnedēļ, tikai tad sāksies sarunas par detaļām, un tad jau «gads ir cauri», norādīja Zaķis.

Līdz ar to, viņaprāt, šogad uz jaunu valdību cerēt nevar.

Zaķis sacīja, ka «Vienotība» cenšas saglabāt pēctecību, norādot, ka partija ir daudz grūta darba padarījusi, tāpēc ir gatava turpināt iesākto darbu un iniciatīvu paturēt pie sevis.

Kā ziņots, noslēdzot pirmo sarunu kārtu ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām par jaunas valdības veidošanu, Bērziņš ir pieņēmis lēmumu nevirzīt nevienu no pirmajās sarunās minētajiem premjera amata kandidātiem.

Bērziņš pirmajā sarunu kārtā ir aicinājis partijas aktivizēt savstarpējās konsultācijas ar mērķi jau nākamās nedēļas sarunās nonākt pie jaunas valdības vadītāja kandidatūras un iespējami īsākā laikā izveidot darboties spējīgu Ministru kabinetu.

Jau ziņots, ka «Vienotības» valde ir nolēmusi Ministru prezidenta amatam piedāvāt trīs kandidātus - pašreizējo aizsardzības ministru Arti Pabriku, Eiropas Parlamenta deputātu Krišjāni Kariņu un premjera padomnieku Intu Dālderi.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dzintars Zaķis, valdība, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats