19. augusts, Pirmdiena
Vārda dienas: Imanta, Melānija
Sākuma lapa » Pārtika, veselīgs uzturs » Svētku galds kļūst arvien veselīgāks
Svētku galds kļūst arvien veselīgāks
Autors: Publicitātes materiāls / 21. decembris 2018, 13:38
Tuvojoties gada izskaņas svētkiem, ikvienā mājā tiek bagātīgi klāti galdi. Kā nosaka tautas tradīcijas, Ziemassvētkos uz galda jābūt deviņiem ēdieniem, lai nākamais gads būtu pārticis un bagāts. 

Lai arī tradicionālie ēdieni – zirņi, speķa pīrādziņi, štovēti kāposti un piparkūkas – joprojām ir populārākie ēdieni, arvien vairāk cilvēku izvēlas svētku mielastā iekļaut arī dažādas veselīgas nianses. Tieši tāpēc arvien biežāk līdzās tradicionāliem ēdieniem uz svētku galda tiek celta arī “Vidzemes maiznīcas” produkcija, turklāt ne tikai piparkūkas, bet arī barankas, sausbaranciņas, cepumi un sausiņi, kurus labprāt bauda gan lielie, gan mazie svinētāji.

“Protams, svētku galdam ir ļoti liela nozīme, jo jau izsenis ir zināms, ka Ziemassvētku ēdieniem ir jāsimbolizē veselību, spēku un skaistumu. Tomēr ierastās tradīcijas papildina arī ne mazāk gardas alternatīvas un blakus cepešiem un rosolu bļodām arvien biežāk atrodam arī kaut ko vieglāku – cepumus un piparkūkas,” norāda “Vidzemes maiznīcas” valdes priekšsēdētāja Ligita Liepiņa-Eglīte.

“Svētkos, kā ierasts, gribas visu nogaršot, bet tieši tāpēc nereti gadās pārvērtēt savas spējas un ieēst par daudz. Baranciņas un citi veselīgi cepumi ir lieliska uzkoda, ja vēlamies ko ātri apēst, bet baidāmies iedzīvoties gremošanas traucējumos. Turklāt šī ir garda un veselīga uzkoda, kas garšos gan lieliem, gan maziem,” norāda L. Liepiņa-Eglīte.

L. Liepiņa-Eglīte nākamajā gadā vēl patiesu prieku, laimi un mīlestību. Lai netrūkst darbaspēka un ikvienu ģimeni stiprina gaišais mīlestības spēks. Lai 2019. gads mirdz gluži kā brīnumsvecīte, sniedzot visu, ko kāro sirds!

“Vidzemes maiznīca” piedāvā augstākā labuma barankas, sausiņus un cepumus. Tā kā uzņēmums ražo graudaugu produktus, tie organismu ikdienā nodrošina ar enerģiju un parūpējas par nepieciešamajām uzturvērtībām, kā arī veicina gremošanas procesu. Uzņēmumam ir svarīgi ne tikai piedāvāt garšīgo, bet apvienot to ar veselīgo, tādējādi rūpējoties par saviem klientiem un to labsajūtu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats