19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Pārtika, veselīgs uzturs » Jāņu galds kļūst arvien veselīgāks – topā veselīgi un gardi našķi
Jāņu galds kļūst arvien veselīgāks – topā veselīgi un gardi našķi
Autors: Publicitātes materiāls / 22. jūnijs 2018, 16:08
Tuvojoties vasaras gaidītākajiem svētkiem, ikviena saimniece jau sāk plānot, kādus gardumus celt galdā līgotāju pulkam. Lai arī tradicionālie ēdieni – šašliks, speķa pīrādziņi un siers – joprojām ir populārākie ēdieni, arvien vairāk cilvēku atļaujas piešķirt Jāņu nakts galdam arī veselīgas nianses.

Līdzās tradicionāliem ēdieniem uz svētku galda tiek celta arī “Vidzemes maiznīcas” produkcija – barankas, sausbaranciņas, cepumi un sausiņi, kurus labprāt bauda gan lielie, gan mazie līgotāji. Kā pastāsta “Vidzemes maiznīcas” valdes priekšsēdētāja Ligita Liepiņa-Eglīte, cilvēki vairs nebaidās eksperimentēt un ņemot vēra, kā Jāņu ēdieniem lielākoties ir simboliska nozīme, mielasta galdu mēdz papildināt arī ar uzkodām vai kādiem vieglākiem ēdieniem.

“Visi esam pieraduši, ka Jāņu galds ir skaisti izrotāts un klāts ar ēdieniem, kuriem ir simboliska nozīmē, piemēram, alus simbolizē dzīvību, bet siers ir Saulgriežu galvenais simbols. Neraugoties uz to, Latvijas iedzīvotāju Jāņu svētku galds ar gadiem ir kļuvis daudz veselīgāks un cilvēki ir sākuši vairāk uzmanības pievērst tam, kādus produktus likt galdā,” norāda L. Liepiņa-Eglīte.

Viņa norāda, ka neskatoties uz “Vidzemes maiznīcas” produkcijas popularitātes pieaugumu, Līgo svētku galds neiztiks arī bez tradicionālā Jāņu siera, šašlika, pīrādziņiem un dažādiem salātiem. Bet īpaši uz svētkiem iecienīti esot kliju sausiņi ar ķimenēm un mazās siera sausbaranciņas, kas ir pikanta un galda uzkoda pie alus vai kvasa.

Novēlot priecīgus un līksmus svētkus, Liepiņa-Eglīte pauž gandarījumu, ka arī šogad daudzās saimniecībās krāšņo svētku galdu papildinās dažāda veida gardie un veselīgie “Vidzemes maiznīcas” produkti!

“Vidzemes maiznīca” piedāvā augstākā labuma barankas, sausiņus un cepumus. Tā kā uzņēmums ražo graudaugu produktus, tie organismu ikdienā nodrošina ar enerģiju un parūpējas par nepieciešamajām uzturvērtībām, kā arī veicina gremošanas procesu. Uzņēmumam nav svarīgi ne tikai piedāvāt garšīgo, bet apvienot to ar veselīgo, tādējādi rūpējoties par saviem klientiem un to labsajūtu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats