02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Radusies dīvaina situācija: Sankciju laikā Putina palīgs ceļo pa Zviedriju
Radusies dīvaina situācija: Sankciju laikā Putina palīgs ceļo pa Zviedriju
Autors: Apollo.lv / 27. marts 2014, 15:34
Krievijas prezidenta Vladimira Putina palīgs Vladislavs Surkovs laikā, kad uz viņu attiecās sankcijas par aizliegumu ceļot Eiropas Savienībā, atpūties Zviedrijā, vēstī «The Local».


Fotogrāfijas no ceļojuma uz Stokholmu publicētas viņa sievas vietnes «Instagram» profilā, un tajās redzams, kā pāris sevi iemūžinājis pie vairākiem tūristu vidū populāriem objektiem, raksta Apollo.lv.

Aizliegums ieceļot Eiropas Savienībā noteikts piektdien, 21.martā, taču zināms, ka vēl svētdien, 23.martā, Surkovs atradies Zviedrijā. Fotogrāfijas «Instagram» publicētas laika posmā starp 20. un 23.martu.

«Es varu apstiprināt, ka viņš bija Zviedrijā un iebrauca vēl pirms sankcijas tika noteiktas. Kad tieši [viņš iebrauca], nav zināms,» sacīja Stokholmas robežas likumsargu pārstāvis Kends Soderlunds.

«Es zinu, ka viņš pameta valsti 23.martā. Viņš izlidoja no Ārlandas lidostas, šķērsoja robežu, bet viņa galamērķis nav zināms,» norādīja Soderlunds, atzīstot, ka, visticamāk, viņš pameta Eiropas Savienību, pretējā gadījumā ieceļošanas aizliegums būtu pamanīts.

«Mūsu rīcībā nav informācijas, kas norādītu, ka viņš [Surkovs] iebrauktu valstī pēc ieceļošanas aizlieguma noteikšanas,» sacīja Ārlietu ministrijas pārstāve Izabella Sundstrēma.

Amatpersonas norādījušas, ka tad, ja Surkovs aizbrauca no Zviedrijas pēc sankciju noteikšanas, «viņš rīkojies pareizi».

Jānorāda, ka Putina palīgs iekļuva pasaules medijos pēc tam, kad pagājušajā nedēļā, komentējot iekļūšanu ASV «melnajā sarakstā», sacījis, ka «tas ir liels gods».

«Vienīgais, kas mani ASV interesē, ir Tupaks Šakurs, Alens Ginsbergs un Džeksons Polloks. Lai baudītu viņu darbus, man vīzu nevajag. Es neko nezaudēju,» izteicies Surkovs.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Vladislavs Surkovs, Zviedrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats