19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zviedrijas karaliskā nedēļa ir sākusies
Zviedrijas karaliskā nedēļa ir sākusies
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 26. marts 2014, 11:06
Pēc Valsts prezidenta Andra Bērziņa ielūguma šodien un rīt Latvijā vizītē ierodas Zviedrijas karalis Kārlis XVI Gustavs un karaliene Silvija. Karaļpāri pavada oficiālā delegācija, kurā ir pārstāvēta arī zviedru valdība, kā arī uzņēmēju delegācija.


Karaliskās nedēļas laikā plānoti daudzi pasākumi, tie saistīti gan ar uzņēmēju, gan mācību iestāžu sadarbību, gan arī kultūras notikumi.

Šodien karaļpārim paredzēts apmeklēt Okupācijas muzeju, karalis atklās ZviedrijasLatvijas Biznesa forumu, savukārt karalienes Silvijas programmā paredzēti ar kultūru un sociālo jomu saistīti pasākumi. Karaliene Silvija Latvijā ir viesojusies vairākas reizes, un viņas uzmanība allaž saistīta ar bērnu aizsardzību. Pērn viņa viesojās Rīgā ar mērķi pasākumā Mentor Latvija atbalstīt mentoru kustību Latvijā un pievērst uzmanību problēmbērniem. Šī kustība domāta, lai meklētu bez vecāku gādības atstātiem bērniem un jauniešiem padomdevējus. Zviedrijas karaliene ir patronese LatvijasZviedrijas projektam DzīvesprieksLivslust, kura ietvaros izveidots sociālais un apmācību centrs bāreņiem pusaudžiem. Viņa pirms gandrīz 20 gadiem Vānes pagasta Aizupē atklāja Stokholmas organizācijas Livslust izveidoto centru, raksta NRA.lv.

Zviedrijas karaliene 1992. gada rudenī ciemojās arī Ziemeļvalstu ģimnāzijā. Šodien Viņas Majestātei plānota tikšanās ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu. Klātesot augstajai viešņai, tiks parakstīts Rīgas un Noršēpingas (Zviedrija) sadarbības līgums 2014.–2018. gadam, informē Rīgas domē. Interesants solās būt vēl kāds abu valstu sadarbības projekts – tiks uzsākta Noršēpingas Hāgas ģimnāzijas un Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijas sadarbība. Sadarbosies abu mācību iestāžu 10. klases ar matemātikas un dabas zinātņu novirzienu. Līdz šim tāds projekts neesot īstenots. Rīgas un Noršēpingas sadarbība oficiāli aizsākusies 1988. gadā.

Šonedēļ notiek gan biznesa forums, gan būs iespēja nobaudīt zviedru nacionālās virtuves ēdienus, gan piedalīties vairākos semināros, tajā skaitā par dzimumu līdztiesības jautājumiem rīt ES mājā, un pat izrādē Septiņi/Seven, kur spēlē neprofesionāli aktieri. Pasākumu klāstā ir zviedru filmu festivāls un īpaša programma bērniem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Kārlis XVI Gustavs, Zviedrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats