02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Apdrošinātājs izmaksās vērienīgāko OCTA atlīdzību: 280 000 latu
Apdrošinātājs izmaksās vērienīgāko OCTA atlīdzību: 280 000 latu
Autors: Apollo.lv / 22. janvāris 2013, 15:45
Apdrošināšanas sabiedrība «Ergo» Latvijā saņēmusi OCTA atlīdzības pieteikumu par ceļu satiksmes negadījumu Zviedrijā, kas aprēķināta 280 000 latu apmērā.


Kā portāls «Apollo» uzzināja uzņēmumā, aprēķinātā atlīdzība kļuvusi par kompānijas «Ergo» vēsturē lielāko izmaksājamo atlīdzību par OCTA negadījumu.

Ceļu satiksmes negadījums noticis pagājušajā gada septembrī Zviedrijā, kur automašīna sadūrusies ar alni. Daudzās Eiropas valstīs, tostarp Latvijā, šādus negadījumus OCTA polise neatlīdzina, bet saskaņā ar Zviedrijas likumiem «Ergo» būs jāatlīdzina negadījuma rezultātā radušies zaudējumi.

Traģiskajā negadījumā dzīvību zaudēja 30 gadus vecs auto īpašnieks, smagus ievainojumus guva auto šoferis, kā arī 21 gadu veca spēkrata pasažiere. Avārijā pilnībā tika iznīcināta 15 gadus veca automašīna «Ford».

Patlaban apdrošināšanas atlīdzības aprēķinā ņemti vērā iespējamie nesaņemtie ienākumi, cietušo ārstēšanās izdevumi un transportēšana no notikuma vietas ar helikopteru.

«Liela daļa iedzīvotāju Latvijā aizvien uzskata, ka OCTA polise galvenokārt sniedz iespēju saņemt atlīdzību par ceļu satiksmes negadījumā radītajiem zaudējumiem transportlīdzeklim. Tomēr, notiekot negadījumam, OCTA nodrošina, ka tiks segta atlīdzība gan par materiālajiem, gan par nemateriālajiem zaudējumiem. Proti, atlīdzība personai tiek izmaksāta par tādiem nodarītajiem zaudējumiem, kā ārstēšanās slimnīcā vai rehabilitācijas iestādē, un visas ar to saistītās izmaksas, tostarp ceļa izdevumi uz un no iestādes. Tāpat tiek izmaksāta atlīdzība par negūtajiem ienākumiem ārstēšanās laikā, kā arī visu atlikušo dzīvi līdz pensijas vecumam, ja darbspējas zaudētas neatgriezeniski. Savukārt atlīdzību par nemateriālajiem zaudējumiem iespējams saņemt saistībā ar fizisku traumu, sakropļojumu vai invaliditāti, kā arī tuvinieka zaudējumu vai viņa 1.grupas invaliditāti. Tāpat jāņem vērā, ka transportlīdzeklim, kuram ir Latvijas OCTA polise, nodarot zaudējumus citā Eiropas valstī, tie tiek atlīdzināti ievērojot normatīvos aktus, kas darbojas konkrētajā valstī,» skaidro «Ergo» pārstāvis Ivars Vismanis.

Saskaņā ar OCTA likumu, notiekot ceļu satiksmes negadījumam, atlīdzību saņems visas cietušās personas, neatkarīgi no tā, vai personas atradušās cietušajā automašīnā vai tajā, kas izraisījusi negadījumu.

Kopējais OCTA maksimālais atlīdzības limits par zaudējumiem ir 5 000 000 eiro personām un 1 000 000 eiro mantai.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ERGO, Ivars Vismanis, OCTA, Zviedrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats