27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ryanair piloti ceļ trauksmi par drošību aviokompānijas lidmašīnās
Ryanair piloti ceļ trauksmi par drošību aviokompānijas lidmašīnās
Autors: Apollo.lv / 12. augusts 2013, 13:04
Zemo cenu aviokompānijas «Ryanair» piloti pauduši nopietnas bažas par pasažieru drošību, taču aviokompānijas vadība cenšas apklusināt jebkurus tās darbinieku iebildumus.


Kompānijas iekšējā aptaujā, kurā piedalījās 1000 piloti, divas trešdaļas no aptaujātajiem atzinuši, ka viņi nespēj brīvi paust savu viedokli par aizvien aktuālākajiem drošības jautājumiem, kamēr deviņi no desmit aptaujātajiem apgalvoja, ka kompānijai nav «atklātas un caurspīdīgas drošības kultūras».

Minētā aptauja nonākusi atklātībā tikai dažus mēnešus pēc tam, kad trīs «Ryanair» lidmašīnas vienas dienas laikā bija spiestas veikt ārkārtas nolaišanos Spānijā, jo tām beidzās degviela.

Minētā aptauja nonākusi mediju rīcībā, kamēr kāds pilots «Channel 4» veidotajā materiālā atzinis, ka piloti baidās vadībai stāstīt par drošības jautājumiem, jo pret viņiem tiek vērsti draudi un izmantotas iebiedēšanas metodes.


Trīs ceturtdaļām «Ryanair» pilotu tiek maksāts par nostrādātajām stundām, viņiem pašiem jāapmaksā visi izdevumi par formastērpiem, ID kartēm, transportu un viesnīcām. Turklāt sakarā ar bargajiem darba līguma nosacījumiem viņiem nākas lidot arī tādos gadījumos, ja viņi jūtas slikti, jo slimības atvaļinājums netiek apmaksāts. Tas nopietni apdraud pasažieru drošību, norāda piloti.

Aprīlī vairāki simti pilotu parakstīja petīciju, kurā lūdza Īrijas un Eiropas atbildīgajām iestādēm izvērtēt «Ryanair» pilotu darba līgumu ietekmi uz drošību lidmašīnās. Aviokompānijas pārstāvis paziņoja, ka visi, kas parakstījušies šajā petīcijā, tiks atlaisti no darba.

Jāatgādina, ka pagājušajā mēnesī arī nāca klajā informācija, ka «Ryanair» pilotiem pavēlēts lidot lēnāk, lai taupītu degvielu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: drošība lidmašīnāš, piloti, Ryanair, Ryanair lidmašīnas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats