25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ryanair, iespējams, pārkāpj noteikumus; atklājas, kāpēc tā piedāvā viszemākās cenas
Ryanair, iespējams, pārkāpj noteikumus; atklājas, kāpēc tā piedāvā viszemākās cenas
Autors: Apollo.lv / 19. decembris 2012, 18:00
Vācijas aviosatiksmes drošības uzraugi šobrīd izmeklē zemo cenu aviokompānijas «Ryanair» darbību saistībā ar iespējamo izvairīšanos no gaisa satiksmes kontroles nodevām, raksta «Daily Mail».


Aviokompānijai draud tiesas darbi, jo tā tiek vainota melīgas informācijas sniegšanā par lidmašīnu svaru pacelšanās laikā. Šīs darbības rezultātā aviokompānija, iespējams, izvairījusies no 42 miljonu sterliņa mārciņu nomaksas.

«Ryanair» ieguvis sliktu reputāciju saistībā ar bagāžas svara noteikumiem pasažieriem. Ja bagāžas svars pārsniedz pieļaujamo, tas var īpašniekam izmaksāt prāvas summas. Taču tagad izrādās, ka pati aviokompānija slēpusi informāciju par savu lidmašīnu svaru, pārkāpjot noteikumus.

«Ryanair» uz šo informāciju reaģējis, norādot, ka kompānija «nekomentē baumas un nepārbaudītu informāciju» un jebkurus jautājumus tā risinās nepastarpināti ar Eiropas Aviosatiksmes drošības organizāciju «Eurocontrol».

«Eurocontrol» pārstāvis norādījis - gadījumā ja «Ryanair» pārkāpis lidmašīnas atļautā svara noteikumus, pasažieri tādējādi apdraudēti netika, taču, uzrādot mazāku lidmašīnas svaru, aviokompānija izvairījusies no dažādām nodevām un maksājumiem.

Iespējams, ka aviokompānijā tā ietaupījusi miljoniem eiro. Informācijas avots «Eurocontrol» norāda ka, iespējams, tāpēc «Ryanair» joprojām var būt «viszemāko cenu aviokompānija».


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Daily Mail, Eurocontrol, Ryanair, Vācija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats