26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Trešdaļa iedzīvotāju uzskata, ka uzņēmumiem obligāti jānodrošina iespēja norēķināties elektroniski
Trešdaļa iedzīvotāju uzskata, ka uzņēmumiem obligāti jānodrošina iespēja norēķināties elektroniski
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 22. jūlijs 2013, 12:23
Vairāk nekā divas trešdaļas jeb 68% Latvijas iedzīvotāju vismaz reizi ir izvēlējušies mainīt iepirkšanās vai pakalpojuma saņemšanas vietu, jo tajā nav bijis iespējams norēķināties ar maksājumu karti, liecina kādas bankas veiktā aptauja.



Trešdaļa (30%) respondentu atzinuši, ka lielākoties iepērkas vietās, kur var norēķināties ar karti, bet vēl 28% uzskata – iespējai norēķināties elektroniski ir jābūt obligāti nodrošinātai jebkurā tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietā.

Līdz šim 38% respondentu ir mainījuši pakalpojumu vai preču saņemšanas vietu, jo dažkārt nav līdzi skaidras naudas. Sievietes biežāk nekā vīrieši (44% sieviešu pret 32% vīriešu) norāda, ka ir mainījušas pakalpojuma saņemšanas vietu, jo makā nav bijusi skaidra nauda. Priekšroku maksājumu kartēm biežāk dod iedzīvotāji vecuma grupā no 20 līdz 29 gadiem un iedzīvotāji ar augstiem ikmēneša ienākumiem (virs 600 latiem) – attiecīgi 42% un 53% norādījuši, ka skaidrās naudas trūkums ietekmējis viņu izvēli preču vai pakalpojumu saņemšanas vietai.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bankas kartes, iespēja norēķināties ar maksājumu kartēm, maksājumu kartes, veikali

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats