26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » NA un Vienotība vienojas par sadarbību Rīgas domē
NA un Vienotība vienojas par sadarbību Rīgas domē
Autors: Apollo.lv / 18. jūlijs 2013, 12:06
Nacionālās apvienības (NA) un partijas «Vienotība» Rīgas domes deputātu frakcijas trešdien, 17. jūlijā, parakstījušas vienošanos par sadarbību kopīgo mērķu sasniegšanai, portālu «Apollo» informēja abas frakcijas.



Kā kopīgu mērķi abas frakcijas izvirzījušas latviešu valodas un Latvijas valsts nacionālās identitātes nostiprināšanu un attīstību Rīgas pilsētvidē, izglītības sistēmā un pilsētas pārvaldē. Kā stratēģisks mērķis ticis noteikts mācību process latviešu valodā pašvaldības skolās un pirmskolas izglītības iestādēs, kā arī patriotisma veicināšana skolās.

Tāpat par mērķi tikusi izvirzīta nodokļu maksātāju naudas racionāla izlietojuma kontrole, labi pārvaldīta Rīgas pilsētas saimniecība un īpašumi, atbildīga budžeta politika un korupcijas izskaušana. Frakcijas vienojušās, ka būtisks ir atbalsts rīdziniekiem demogrāfijas jautājumos – pabalsti bērniem, ekonomiska, ilgtspējīga un kvalitatīva mājokļa nodrošināšana jaunajām ģimenēm, kā arī par to, ka nozīmīga ir Rīgas kā dinamiska Ziemeļeiropas centra attīstība, kurā visiem iedzīvotājiem ir iespēja strādāt labāk atalgotu darbu, iegūt kvalitatīvu izglītību, dzīvot ilgtspējīgā vidē un kvalitatīvos mājokļos.

Šo mērķu sasniegšanai NA un «Vienotība» koordinēs savu darbību Rīgas domē un cieši sadarbosies ar valdību. Sadarbības īstenošanai partijas izveidos Sadarbības padomi.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nacionālā apvienība, Rīgas dome, Rīgas domes frakcijas, Rīgas domes opozīcija, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats