19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Avioreisu aizliegums uz Ēģipti, Latvijas tūrismam var nodarīt nopietnus zaudējumus
Avioreisu aizliegums uz Ēģipti, Latvijas tūrismam var nodarīt nopietnus zaudējumus
Autors: BNA / 10. novembris 2015, 9:44
Saistībā ar Latvijas lēmumu uz nenoteiktu laiku aizliegt avioreisus uz Ēģiptes kūrortpilsētu Šarm eš Šeihu, daļa tūrismu aģentūru, it īpaši mazās, varētu saskarties ar nopietniem finansiāliem zaudējumiem, izslēgti netiek arī uzņēmumu bankroti, otrdien intervijā Latvijas Radio atzina Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) valdes locekle Inga Kavaca.


"Ļoti ir grūti prognozēt aptuvenos zaudējumus Latvijas tūrisma industrijai. Taču būs aģentūras, īpaši mazās, kam liegums lidot uz Šarm eš Šeihu varētu radīt nopietnus finansiālus zaudējumus (...)  tam varētu sekot pat uzņēmumu bankroti," sacīja Kavaca, piebilstot, ka tām aģentūrām, kam Šarm eš Šeiha nav galvenais virziens ziemas sezonā, finansiālu problēmu nebūs.

Vaicāta, vai daudzu valstu liegumi lidot uz Ēģiptes kūrortpilsētu stipri ietekmēs šīs Āfrikas valsts tūrisma nozari, īpaši šajā sezonā, ALTA valdes locekli atzina, ka tūristu būs stipri mazāk - teju par 50% un vairāk.

Vienlaikus viņa atzina, ka saistībā ar notiekošo Ēģiptē Latvija var gaidīt tūristu plūsmas pieaugumu, īpaši no Krievijas:"Es domāju, ka mēs varētu cerēt sagaidīt lielāku tūristu plūsmu no Krievijas ziemas laik

Runājot par drošību, Kavaca aicināja ceļotājus, rezervējot ceļojumus uz priekšu, pārbaudīt tūristu iemaksātās naudas drošības garantijas esamību, kurai ir jābūt katrai aģentūrai Latvijā un, ja šī polise ir, tad tas jau ir pirmais rādītājs, ka tas ir pietiekami droši.

Vēl ceļotājiem jāpievērš uzmanība cenu līmenim, lai neuzķertos uz aizdomīgi lētiem piedāvājumiem:"Ir tūrisma kompānijas kas pārdod biļetes zem pašizmaksas, tikai lai dabūtu naudu zaudējumu segšanai un pēc tam pazūd," sacīja Kavaca.

"Ja cilvēki vēlas ceļot šajā ziemas sezonā, tad viņiem par to ir jāizlemj laicīgi – šobrīd par janvāri, februāri, martu nākamajam gadam. Tad jau vietu pietiks un cenas būs samērīgas. Par pēdēja brīža ceļojumiem - domāju, ka šajā ziemas sezonā varētu tā kā aizmirst, jo vienkārši pieprasījums būs par lielu citiem gala mērķiem," sacīja ALTA pārstāve.

Jau vēstīts, ka Latvijā nolemts uz nenoteiktu laiku aizliegt lidojumus uz Šarm eš Šeihu, kā arī noteikt drošības pasākumus.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ēģipte, Inga Kavaca, Latvija, tūrisms

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats