19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ēgipte un Krievija meklē jaunus sadarbības ceļus
Ēgipte un Krievija meklē jaunus sadarbības ceļus
Autors: BNA / 28. decembris 2015, 10:54
Rietumvalstu un Krievijas savstarpējās sankcijas un nesenais konflikts ar Turciju pavēris plašākas durvis Ēģiptes un Krievijas savstarpējai sadarbībai. Pašlaik Ēģipte ved sarunas ar Krieviju par gaļas un mājputnu importu, savukārt Ankara plāno palielināt piena produkcijas eksportu uz Maskavu.


Kopš Turcijas un Krievijas konflikta, kā rezultātā noteikts importa aizliegums Turcijas produkcijai, vislielāko interesi aizstāt Turcijas produktus izrādījušas Ēģipte. Abas valstis, kas pastiprinājušas savu sadarbību naftas lauku izpētes un dīzeļdegvielas eksporta jautājumā, pašlaik ved sarunu par jauniem eksporta produktiem.

Kā norāda Ēģiptes lauksaimniecības ministrija, ka pašlaik Ēģipte un Krievija risina sarunas par to, lai Maskava eksportētu gaļu un mājputnus uz Ēģipti. Jāatzīmē, ka Ēģipte importē 250000 tonnas saldētas gaļas gadā, lai apmierinātu tirgus prasības, tomēr sagaidāms, ka importa likme samazināsies saistībā ar ASV dolāru vērtību pret Ēģiptes mārciņu. 

Tikmēr arī Ēģipte apsver iespēju palielināt savu produkciju eksportu uz Krieviju, sākot ar piena produktu eksportu. 

Abu valstu sadarbībā visspilgāk izpaužas attiecībā uz lauksaimniecības produkcijas eksportu. Krievija ir lielākais kviešu eksportētājs uz Ēģipti, savukārt Ēģipte ir viens no lielākajiem citu lauksaimniecības produktu eksportētājs, jo īpaši pēc tam, kad Eiropas Savienības vienojās piemērot ekonomiskās sankcijas pret Krieviju par tās lomu Ukrainas konfliktā.

Līdz ar aizliegumu Krievijas lauksaimniecības ministrs Nikolajs Fjodorovs norādīja, ka kartupeļu, sīpolu, ķiploku un apelsīnu eksportu jāpalielina.

Kopumā tirdzniecībā abu valstu starpā palielinājusies par 80 procentiem, galvenokārt, saistībā ar lauksaimniecības un naftas produktu tirdzniecību.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ēģipte, eksports, Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats