01. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Ziedonis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latvijā ar šodienu pret hakeru uzbrukumiem nepasargāti 22% datoru lietotāji
Latvijā ar šodienu pret hakeru uzbrukumiem nepasargāti 22% datoru lietotāji
Autors: NRA.lv / 8. aprīlis 2014, 12:30
Pēc teju 13 gadus ilgušas darbības informācijas tehnoloģiju gigants Microsoft šodien pārtrauc sniegt tehnisko atbalstu populārajai operētājsistēmai Windows XP.


Eiropola kibernoziedzības centrs brīdinājis lietotājus atteikties no šīs operētājsistēmas un pāriet uz jaunāku versiju hakeru draudu dēļ, kas tiek prognozēta. Eksperti neslēpj - iespējams, tuvākajā laikā katra sevi cienoša hakera mērķis būs uzlaust Windows XP. Jo no drošības viedokļa vājās vietas netiks labotas un tas padarīs datorus neaizsargātus pret hakeru uzbrukumiem. Tā kā "Windows XP" ir otra populārāka operētājsistēma pasaulē (pēc "Windows 7"), potenciālo upuru skaits izsauc nopietnu satraukumu.

Kā liecina pētījuma dati, Latvijā un pārējās Baltijas valstīs vēl arvien lielu daļu no internetā veiktajiem skatījumiem veido ierīces, kas aprīkotas ar Windows XP operētājsistēmu - Latvijā tie ir 22%, bet Lietuvā un Igaunijā 18% no visiem interneta lapu skatījumiem. Savukārt kopš 2012.gada līdz pat šim brīdim visvairāk izmantotā operētājsistēmas versija ir Windows 7, kas Latvijā veido 56% no interneta datu plūsmas, bet Lietuvā un Igaunijā, attiecīgi, 54% un 52% no visas interneta datu plūsmas.

Gemius pētījuma iekļauto valstu vidū Windows XP lielākā popularitāte ir novērojama Bosnijā un Hercogovinā, kur 38% no tiešsaistes interneta datu plūsmas tiek ģenerēti no stacionārajiem un portatīvajiem datoriem ar Windows XP operētājsistēmu. Nākošā seko Bulgārija ar 33% un Baltkrievija ar 29%. Vismazākais īpatsvars no interneta datu plūsmas, lietojot Windows XP, novērojams Dānijas (4%), Portugāles (15%) un Slovākijas (18%) tirgos.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: hakeri, Microsoft, Windows XP

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats