20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » ASV apsver iespēju piemērot sankcijas Ķīnai par hakeru uzbrukumiem
ASV apsver iespēju piemērot sankcijas Ķīnai par hakeru uzbrukumiem
Autors: BNA / 31. augusts 2015, 13:59
ASV Baltais nams apsver sankciju piemērošanu pret tiem Ķīnas uzņēmumiem un privātpersonām, kuri varētu būt guvuši labumu no hakeru uzbrukuma ASV tirdzniecības noslēpumiem, ziņo laikraksts “Washington Post”.


Laikraksts, atsaucoties uz vairākām neidentificētām ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijas amatpersonām atklāja, ka lēmums piemērot sankcijas vai nē ir gaidāms drīz, iespējams, jau tuvāko divu nedēļu laikā.

Aizdomas, ka Ķīnas hakeri ir veikuši virkni datu aizsardzības pārkāpumus tikai vēl vairāk saspīlēja attiecības starp divām lielākajām ekonomikas lielvarām.

Obamas administrācijas amatpersonas norādīja, ka Ķīna ir pirmais aizdomās turētais masveida hakeru uzbrukumam pret ASV Valdības aģentūru, iegūstot piekļuvi personāla uzskaitēm vismaz 4,2 miljoniem pašreizējiem un bijušajiem valdības darbiniekiem. Ķīna gan iesaistīšanos uz brukumā noliedz.

ASV valdības amatpersonas un kibernētikas analītiķi ir pārliecināti, ka ķīniešu hakeri izmanto augstas tehnoloģiju taktikas, lai būvētu milzīgas datu bāzes, kuras varētu izmantot klasiskajai spiegošanai, piemēram, pieņemot darbā spiegus.

Vecākais Baltā nama administrācijas ierēdnis tieši neatbildēja, vai ideja par sankcijām ir patiesa, taču piebilda, ka administrācijai “ir sava visaptveroša stratēģija, lai stātos pretī šādiem uzbrukumiem”.

“Šī stratēģija ietver diplomātisko iesaistīšanos, tirdzniecības politikas instrumentus, tiesībaizsardzības mehānismus un sankciju noteikšanu pret indivīdiem vai organizācijām, kas nodarbojas ar būtiskām, ļaunprātīgām kiber-noziegumu aktivitātēm,” viņš piebilda. “Mēs izvērtēsim visas mūsu iespējas reaģēt uz šādiem draudiem pēc mūsu ieskatiem”.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ASV, hakeri, kibernoziegumi, Ķīna, sankcijas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats