18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Bils Geitss aiziet no Microsoft
Bils Geitss aiziet no Microsoft
Autors: BNA.LV / 11. februāris 2014, 16:36
Bils Geitss, viens no ASV tehnoloģiju koncerna ''Microsoft'' dibinātājiem, pametis kompānijas valdes priekšsēdētāja krēslu. Vienlaikus arī ''Microsoft'' izpilddirektors Stīvs Balmers ir aizgājis no kompānijas vadības. Geitss gan negrasās ''Microsoft'' pamest pilnībā, jo viņa plānos ietilpst kļūt par tehnoloģisko konsultantu.


Jaunais valdes priekšsēdētājs ir Džons Tompsons. Ir atrasts arī aizstājējs ''Microsoft'' izpilddirektoram. Balmera amatu ieņēmis Satja Nadella, kurš strādā ''Microsoft'' kompānijā jau 22 gadus.

Bils Geitss, kurš ir viens no bagātākajiem cilvēkiem pasaulē, jau kādu laiku nestrādā uzņēmuma tiešajā vadībā, savu uzmanību vairāk veltot dažāda veida labdarībai un sociāli noderīgām akcijām.

Zinātāji izsakās, ka Nadella ir laba izvēle izpilddirektora amatam, jo viņa ilggadējā pieredze kompānijā nodrošina to, ka viņam ir plaša zināšanu bāze arī par tehnoloģiskiem jautājumiem. Eksperti pauž uzskatu, ka ''Microsoft'' priekšā ir svarīgs uzdevums kļūt dinamiskākiem. Kopš ''Nokia'' iegādes pagājušajā gadā ''Microsoft'' nepieciešams sevi pierādīt arī mobilo ierīču nozarē.

''Microsoft'' kompānija ir dibināta 1975. gadā ASV, un Latvijā tā darbojas kopš 1999. gada. “Microsoft'' šobrīd ir globāls programmu, pakalpojumu un interneta tehnoloģiju koncerns.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Bils Geitss, Microsoft

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats