01. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Ziedonis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Microsoft pienācis «patiesības mirklis»
Microsoft pienācis «patiesības mirklis»
Autors: Jānis Rancāns / DB.LV / 26. oktobris 2012, 11:58
Pēc ilgi gaidītās jaunākās Microsoft operētājsistēmas Windows 8 prezentācijas, kompāniju sagaida grūtāks darbs – pārliecināt lietotājus un mobilo ierīču tirgu dot iespēju Windows 8.


Tehnoloģiju nozares ekspertu reakcija saistībā ar Microsoft Windows 8, kā arī planšetdatoru Surface ir dažāda. Analītiķi norāda, ka Windows 8 ir Microsoft «patiesības mirklis», kurš noteiks, vai tehnoloģiju gigantam izdosies nosargāt savu dominējošo vietu tirgū, raksta Wall Street Journal.

Microsoft un tās partneriem ir pietiekoši «dziļas kabatas», lai Windows 8 operētājsistēmas reklamēšanai varētu tērēt miljoniem ASV dolāru. Tomēr eksperti norāda uz patērētāju pagaidām nezināmu reakciju, kā arī Windows 8 piemērotu lietojumprogrammu trūkumu. Tā, piemēram, datoru ražotājs Acer ceturtdien samazinājis savas pārdošanas apjomu prognozes, daļēji norādot uz pircēju zemo interesi par Windows 8. Izaicinājumus rada arī pats tirgus, kurā aizvien nozīmīgāku lomu spēlē tādas mobilās ierīces kā planšetdatori. Šeit Microsoft nāksies spēkoties ar tādiem milžiem kā Apple un Samsung, raksta DB.LV.

Pati kompānija Microsoft paredz, ka tirdzniecības apjomi būs lieli un cilvēki uz to pāries ātrāk nekā uz Windows 7, kas dienas gaismu ieraudzīja 2009. gadā. Laikrakstam Wall Street Journal Windows mārketinga direktore Tāmi Rellere (Tami Reller) pastāstīja, ka jaunās operētājsistēmas pārdošanas apjomi būšot viļņveidīgi – saistīti ar brīžiem, kad tirgū parādīsies jaunas ierīces un lietojumprogrammas. Augstāka nekā Windows 7 iznākšanas brīdī esot arī lietotāju informētība par jauno operētājsistēmu. Windows 8 prezentācijas laikā Microsoft vadītājs Stīvs Balmers norādīja - kompānija prognozē, ka gada laikā jauno operētājsistēmu un tās mobilo versiju izmantos aptuveni 400 miljoni viedtālruņu, datoru un planšetdatoru.

Savukārt laikraksts The New York Times norāda, ka Microsoft patlaban nonācis visai delikātā situācijā. Kompānija prezentēja arī savu planšetdatoru Microsoft Surface, kas var radīt nevajadzīgu konkurenci tās tuvākajiem partneriem – Samsung, Dell un citiem, kas ar Windows 8 operētājsistēmu cer stiprināt savas pozīcijas mobilo ierīču tirgū. Analītiķi skaidro, ka Microsoft, radot Surface, apliecina to, cik svarīga kompānijai ir jaunā operētājsistēma – pārāk nozīmīga, lai pilnībā uzticētu saviem partneriem. «Tas ir tāds Windows, kādu Microsoft vēlas, lai jūs to redzat,» The New York Times sacīja Garner analītiķis Mišels Gartenbergs (Michel Gartenberg).

Db.lv jau vēstīja, ka Microsoft ceturtdien prezentēja jauno, radikāli izmainīto operētājsistēmu Windows 8. «Tam, ko jūs redzējāt un dzirdējāt, nevajadzētu atstāt nevismazāko šaubu, ka Windows 8 pilnībā izmainīs uztveri par to, kas ir dators,» prezentējot jauno operētājsistēmu sacīja Microsoft izpilddirektors Stīvs Balmers. Pirmās ierīces, kas aprīkotas ar Windows 8 un pati operētājsistēma, tirdzniecībā parādīsies piektdien.

Microsoft laidis klajā arī planšetdatoru Surface, kas ir pirmā ierīce, kuru kompānija izstrādājusi pēdējos 30 gados, kuru laikā tā galvenokārt nodarbojās ar programmatūras izveidi. Nākamajā pirmdienā Microsoft iepazīstinās ar Windows Phone 8 operētājsistēmu, kas paredzēta viedtālruņiem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Microsoft, Windows 8

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats