08. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Berluskoni piemērots aizliegums ieņemt valsts amatus
Berluskoni piemērots aizliegums ieņemt valsts amatus
Autors: BNA.LV / 19. marts 2014, 13:01
Itālijas augstākā tiesa otrdien apstirpināja aizliegumu bijušajam Itālijas ministru prezidentam Silvio Berluskoni ieņemt valsts amatus. Šis aizliegums būs spēkā divus gadus, un ir saistīts ar tiesas procesiem pret Berluskoni saistībā ar krāpšanos ar nodokļiem.


Šāds aizliegums Berluskoni tika piemērots 2013. gada oktobrī Itālijas ziemeļu pilsētā Milānā. Pats Berluskoni šo spriedumu bija pārsūdzējis Itālijas augstākajā tiesā.

2012. gada oktobrī Berluskoni tika notiesāts par krāpšanos ar nodokļiem saistībā ar viņam piederošo mediju koncernu ''Mediaset''. Milānas tiesa viņam piesprieda četru gadu cietumsodu, aizliegumu piecus gadus ieņemt vadošus amatus valsts pārvaldē, kā arī aizliegumu uz trīs gadiem ieņemt vadošus amatus uzņēmumos. Amnestijas dēļ cietumsods tika samazināts līdz vienam gadam, kā arī apelāciju tiesā tika nolemts Berluskoni samazināt aizlieguma termiņus.

Berluskoni ir vecāks par 70 gadiem, tāpēc cietumsoda vietā viņam būs vai nu jāstrādā sabiedriski derīgus darbus, vai jāizcieš mājas arests.

Pagājušajā gadā Itālijas parlamenta augšpalāta Berluskoni atņēma senatora mandātu. Pirms tam Berluskoni bija parlamenta deputāts bez pārtraukuma kopš 1994. gada.

Bijušais ministru prezidents ir atjaunojis savu partiju ''Forza Italia''. Tiek lēsts, ka Berluskoni joprojām atbalsta aptuveni miljons cilvēku.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Itālija, Silvio Berluskoni

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats