26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Spaisa tirgotājiem jākaltē sausiņi
Spaisa tirgotājiem jākaltē sausiņi
Autors: Imants Vīksne / NRA.lv / 4. aprīlis 2014, 11:08
Narkotiku legālās tirdzniecības biznesam, kas pelna naudu, indējot vājas gribas cilvēkus, nāksies izdomāt atkal jaunas metodes policijas muļķošanai. Pēc gandrīz pusgadu ilgas kavēšanās Saeima beidzot ir izdarījusi nepieciešamos grozījumus Krimināllikumā.


Tagad vismaz tās vielas, ko par psihoaktīvām un aizliegtām būs pasludinājis Slimību profilakses un kontroles centrs, tirgot vairs nedrīkstēt un par to draudēs smaga kriminālatbildība – līdz pat pieciem gadiem cietumā. Piemēram, 22. martā tika izdots pagaidu aizliegums jaunai psihoaktīvai vielai 25CNBOMe. Ja pēc likuma izsludināšanas kādā no būdām policija to meklēs un atradīs, pārdevējam, tāpat kā firmas īpašniekam, būs nepatikšanas. Kā šī apkarošanas metode darbosies praksē, vēl gan nevar zināt. Pērn arī pagaidu aizlieguma princips šķita efektīvs līdzeklis narkotiku legālās tirdzniecības apkarošanai, taču bodīšu skaits ir tikai vairojies, un vienīgais, ko policija pašlaik var izdarīt – konfiscēt preci uz aizdomu pamata, un arī ar nosacījumu, ka narkotiku tirgonis ielaiž policistus telpās. Policisti aiziet, bet bode netraucēti turpina darbu, raksta NRA.lv.

Par to, kā aizliegt vēl neaizliegtu vielu tirdzniecību, politiķi un juristi vēl spriež, un vienīgais jaunums ir pieaugums narkotiku posta apkarotāju armijā. Valsts prezidents Andris Bērziņš vakar tikās ar tieslietu ministri Baibu Broku un apliecināja gatavību personīgi iesaistīties «legālo narkotiku» izplatības pārtraukšanā. Aģentūra LETA atstāsta: «Bērziņš īpaši uzsvēra, ka ir nepieciešama reāla un nekavējoša rīcība attiecībā uz narkotiku izplatības pārtraukšanu un būtisku ierobežošanu jauniešu vidū, piebilstot, ka pats personīgi ir gatavs iesaistīties šī procesa veicināšanā sadarbībā ar atbildīgajām valsts varas institūcijām un sabiedrības pārstāvjiem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krimināllikums, Saeima, spaiss

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats