26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Prezidents: Pozīcijas partijas aizmirsušas, ka tās neatrodas opozīcijā
Prezidents: Pozīcijas partijas aizmirsušas, ka tās neatrodas opozīcijā
Autors: Apollo.lv / 2. septembris 2013, 10:01
Pozīcijas partijas, uzstādot nereālus mērķus, ir aizmirsušas, ka tās ir pozīcijas, nevis opozīcijas partijas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja prezidents Andris Bērziņš.



«Man tā sajūta par iekšējo [politiskās vides] klimatu Latvijā ir tāda, ka pozīcijas partijas ir aizmirsušas, ka viņas ir tomēr pozīcijā, nevis opozīcijā..parasti opozīcija pirms vēlēšanām uzstāda nereālus mērķus. Jo jautājums ir - ar kādu naudu šos mērķus realizēs,» sacīja prezidents, norādot, ka laiks, kad iespējams palielināt budžeta deficītu, ir beidzies. Tāpēc būtu jādomā - kur šo naudu nopelnīt, un kuras ir prioritātes.

Jau ziņots, ka Reformu partija un Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK ir vienojušās par četriem būtiskiem uzdevumiem, kuri valdībai jāpaveic, veidojot valsts budžetu 2014. gadam.

Partijas vienojušās, ka nepieciešams rast papildus finansējumu pedagogu algu pieaugumam; jāīsteno valsts atbalsta programma dzimstības veicināšanai, ietverot māmiņalgu apmēra un izmaksu perioda palielināšanu, izveidojot demogrāfijas fondu un īstenojot pirmā mājokļa iegādes atbalsta programmu ģimenēm; 2014. gadā pakāpeniski jāpārtrauc uzturēšanās atļauju piešķiršana ārvalstniekiem par nekustamā īpašuma iegādi, pārejas posmā no šiem darījumiem būtiski palielinot valsts ienākumus; papildus ienākumu gūšanai valsts budžetā jāievieš ar pašvaldībām analoģisks ostu maksas atskaitījums.

Paziņojumā norādīts, ka 2014. gada valsts budžeta veidošanas procesā partijas pilnībā nodrošina abpusēju atbalstu minēto uzdevumu izpildei.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, partijas, politiskās partijas, Valsts prezidents

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats