02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Sabiedrība » Dombrovskis komentē ziņu par gaidāmajiem plašajiem pensionāru protestiem
Dombrovskis komentē ziņu par gaidāmajiem plašajiem pensionāru protestiem
Autors: Apollo.lv / 6. marts 2013, 12:21
Šogad pensiju indeksācija nav ieplānota - atbilstoši likumam tā paredzēta 2014.gadā, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» norādīja premjers Valdis Dombrovskis (V), komentējot ziņu par to, ka Latvijas Pensionāru federācija (LPF) gatavojas plašām protesta akcijām.


«Nākamajā gadā atbilstoši likumam ir paredzēts atjaunot pensiju indeksāciju. Pensiju indeksācijas iesaldēšana bija krīzes risinājums laikā, kad sabiedriskajā sektorā strādājošo algas tika būtiski pazeminātas. Pašreiz, pārvarot krīzi, ir jāatgriežas arī pie pensiju indeksācijas,» sacīja premjers.

Dombrovskis norādīja, ka šā gada budžetā pensiju indeksācija nav ieplānota, tāpat nav ieplānotas arī izmaiņas, jo tām būtu ievērojama fiskālā ietekme.

Jau ziņots, ka februārī LPF domes sēdē vienojās sākt parakstu vākšanu par pensiju indeksācijas atsākšanu no 2013.gada 1.oktobra un aicina iniciatīvu parakstīt arī iedzīvotājiem, kuri nav sasnieguši pensijas vecumu, tostarp jauniešiem pēc 18 gadu vecuma.

LPF priekšsēdētājs Andris Siliņš šorīt Latvijas Radio sacīja, ka pensionāri apsver iespējas rīkot plašākas protesta akcijas, lai mudinātu valdību aktīvāk pievērst uzmanību Latvijas pensionāriem aktuālajiem jautājumiem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Siliņš, Latvijas Pensionāru federācija, LNT, protesti, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats