04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ja necels algas, policisti un ugunsdzēsēji rīkos protestus
Ja necels algas, policisti un ugunsdzēsēji rīkos protestus
Autors: Apollo.lv / 16. jūlijs 2013, 10:18
Latvijas Apvienotā policistu arodbiedrība (LAPA) ir neapmierināta ar sociālā dialoga neesamību attiecībā uz policistu un ugunsdzēsēju atalgojuma un sociālo garantiju atgriešanu pirmskrīzes līmenī, portālu «Apollo» informēja LAPA.


18. jūnijā LAPA vērsās ar atklātu vēstuli pie premjera Valda Dombrovska (V) un iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP), kurā lūdza nekavējoties uzsākt sociālo dialogu par policistu un Ugunsdzēsēju atalgojuma un sociālo garantiju atgriešanu pirmskrīzes līmenī.

 «Mums kā arodbiedrībai ir apnicis tas, ka sociālais dialogs Latvijā ir pārvērties par «sociālo monologu», kur arodbiedrībām ir atvēlēta klausītāja loma,» norāda LAPA.

LAPA uzskata, ka pēdējais reālais sociālais dialogs, kura rezultātā tika parakstīts konkrēts saistošs dokuments, notika 2007.gadā, kad valdība apņēmās Iekšlietu ministrijas (IeM) struktūrās strādājošo atalgojumu paaugstināt divus gadus, katru gadu par 100 latiem.


Lai kaut nedaudz stabilizētu situāciju, LAPA atkārtoti pieprasa sākt sociālo dialogu, kura rezultātā tiktu parakstīti konkrēti saistoši dokumenti ar konkrētiem solījumiem un cipariem. Pretējā gadījumā LAPA sāks protesta akcijas.

«Par protesta akciju laiku, vietu un formu mēs lemsim konsultējoties ar darba kolektīviem kā arī analizējot ārvalstu kolēģu pieredzi šādu protesta akciju veidošanā,» norāda LAPA.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: algas, Latvijas Apvienotā policistu arodbiedrība, policistu algas, protesti, ugunsdzēsēju algas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats