04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ja Rīgas domes vēlēšanas notiktu šodien, Saskaņas centrs uzvarētu
Ja Rīgas domes vēlēšanas notiktu šodien, Saskaņas centrs uzvarētu
Autors: NRA.lv / 6. jūnijs 2012, 12:16
Ja pašvaldību vēlēšanas notiktu šodien, apvienība „Saskaņas centrs” iegūtu vairāk nekā pusi mandātu Rīgas domē - 32 no 60. Tādējādi „Saskaņas centrs” varētu vadīt galvaspilsētas pašvaldību bez nepieciešamības veidot koalīciju ar citiem politiskajiem spēkiem.


Par to liecina aptauja, ko no 10. līdz 26.maijam veica socioloģisko pētījumu centrs „SKDS”. Aptaujā piedalījās 800 rīdzinieku vecumā no 18 līdz 74 gadiem. 

Rīgas domē iekļūtu arī „Vienotība” ar 23,7% un 16 mandātiem, Nacionālā apvienība ar 13.3% un astoņiem mandātiem, kā arī Latvijas Zemnieku savienība ar 5,3% un ar četriem mandātiem.

Citas partijas piecu procentu barjeru nepārvarētu - Reformu partija (bijusī Zatlera Reformu partija), saņemtu tikai 4% balsu, Latvijas Zaļā partija – 2,8%, pārējas partijas mazāk par 2,0%.

Rezultāti ir aprēķināti no tiem respondentiem, kuri ir gatavi piedalīties vēlēšanās un ir izdarījuši savu izvēli. Aptaujā atsevišķi tika mērīti Latvijas Zemnieku savienības un Latvija Zaļās partijas reitingi, jo Latvijas Zaļās partijas pārstāvji paziņoja, ka pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēs ar atsevišķu sarakstu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: pašvaldību vēlēšanas, Saskaņas centrs, SKDS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats