24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Katrs piektais Latvijas iedzīvotājs vēlētos dzīvot mūžīgi
Katrs piektais Latvijas iedzīvotājs vēlētos dzīvot mūžīgi
Autors: Apollo.lv / 31. jūlijs 2014, 16:21
Tikai aptuveni katrs piektais Latvijas iedzīvotājs vēlētos dzīvot mūžīgi, liecina pētījumu centra SKDS aptaujas dati.


Kā liecina aptaujas dati, tikai 46% Latvijas iedzīvotāju ir kādreiz aizdomājušies par savu nāvi. Savukārt no tiem, kuri ir to darījuši, apmēram divas trešdaļas (69%) apgalvo, ka viņi nav nāvei gatavi, bet tikai katrs trešais (31%) - ka ir tai gatavs, raksta Apollo.lv.

Kopumā 44% aptaujāto apgalvoja, ka nekad iepriekš nav domājuši par savu nāvi.

Aptaujas rezultātu analīze atsevišķās sociālajās un demogrāfiskajās grupās liecina, ka salīdzinoši biežāk par savu nāvi ir domājušas sievietes, rīdzinieki, gados vecākie Latvijas iedzīvotāji un pensionāri.

Katrs trešais pensionārs apgalvoja, ka par savu nāvi līdz šim nav domājis. Gados vecākie iedzīvotāji un pensionāri biežāk arī apgalvoja, ka ir nāvei gatavi. Savukārt retāk par savu nāvi ir domājuši vīrieši, gados jaunākie Latvijas iedzīvotāji un lauku apvidos dzīvojošie.

Tikai apmēram katrs piektais Latvijas iedzīvotājs (19%) vēlas dzīvot mūžīgi. Divas trešdaļas aptaujas dalībnieku (65%) apgalvoja, ka to nevēlas, bet apmēram 17% priekš sevis nebija raduši atbildi uz šo jautājumu.

Interesanti, ka salīdzinoši biežāk mūžīgi vēlas dzīvot gados jaunākie Latvijas iedzīvotāji (vecuma grupa 18 - 34 gadi: 29%), tie, kuri patlaban laiku velta mācībām (34%), kā arī vadošos amatos strādājošie (34%). Savukārt salīdzinoši biežāk mūžīgi nevēlētos dzīvot pensionāri (77%) un mājsaimnieces (77%).

Saskaņā ar aptaujas datiem tikai 16% Latvijas iedzīvotāju vēlētos dzīvot pēc iespējas ilgāk. Katrs trešais (33%) vēlētos dzīvot tik ilgi, kamēr būs spēks un prāta asums. Savukārt gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju (47%) savu dzīves ilgumu pilnībā uztic liktenim, jo ir atbildējuši, ka vēlētos dzīvot tik ilgi, cik Dievs tiem ir atvēlējis.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: SKDS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats