01. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Ziedonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zatlerieši sakops partiju un Koknesi
Zatlerieši sakops partiju un Koknesi
Autors: Ilze Zālīte / NRA.lv / 10. aprīlis 2012, 14:15
Pēc 31. martā notikušā neveiksmīgā kongresa, uz kuru nebija ieradies nepieciešamais Zatlera Reformu partijas (ZRP) biedru skaits, partija 21. aprīlī grasās rīkot atkārtotu kopsapulci, kas tiks apvienota ar dalību Lielajā talkā.


 ZRP pārstāve Daiga Holma norāda, ka atkārtotais kongress notiks Koknesē, jo pēc oficiālās daļas plānota partijas biedru dalība Lielajā talkā, raksta NRA.lv.

Uz ZRP kopsapulci 31. martā Rīgas Kongresu namā bija ieradies tikai 471 biedrs, kas bija par 69 biedriem mazāk, nekā nepieciešams kvorumam. Šā iemesla dēļ ZRP nespēja lemt par vairākiem būtiskiem jautājumiem, tostarp partijas nosaukuma maiņu un jaunas institūcijas – partijas domes – izveidi.

Saskaņā ar likumdošanu atkārtotas kopsapulces lemtspēja vairs nebūs atkarīga no biedru vairākuma klātbūtnes. Līdz ar to ZRP grasās ar otro piegājienu tomēr ievēlēt jaunu valdes locekli, kas ieņemtu no partijas aizgājušā Klāva Olšteina vietu. Uz augsto amatu pretendē vairāki kandidāti: pieci ZRP biedri ir izvirzījuši Ingu Vanagu un Pēteri Zārdu, savukārt Vidzemes reģionālo nodaļu apvienība ir izvirzījusi Cēsu Sociālā dienesta vadītāju Ivetu Sietiņsoni, Kurzemes reģionālo nodaļu apvienība – Saeimas deputātu Edmundu Demiteru, bet Zemgales un Latgales reģionālo nodaļu vadītāji izvirzījuši ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču.

Viens no svarīgākajiem kongresa jautājumiem būs arī organizācijas nosaukuma maiņa. Plānots, ka turpmāk ZRP atteiksies no partijas dibinātāja uzvārda un tiks pārdēvēta par Reformu partiju. Pats Valdis Zatlers partijas mājaslapas videouzrunā jau šobrīd izmanto plānoto Reformu partijas nosaukumu un aicina visus biedrus aktīvi doties uz kongresu. Tikmēr pie videouzrunas komentāriem lasāma kāda ierindas atbalstītāja atsauce: «Uz kopsapulci braukšu, kad darba kārtībā iekļausiet debates, citādi nav jēgas tērēt laiku», kas netieši apstiprina baumas, ka daudzi partijas biedri nav apmierināti ar kongresa darba kārtību, kurā ir iekļauti daudzi ziņojumi, taču mazāka uzmanība pievērsta ierindas deputātu viedokļa uzklausīšanai. Kuluāros tiek spriests, ka tādējādi ZRP vadība cenšas izvairīties no publiskas diskusijas par neapmierinātību, ko izjūt daudzi partijas biedri. Kā zināms, jau kopš ievēlēšanas 11. Saeimā ZRP piedzīvo konstantu reitinga kritumu, un arī nespēja ar pirmo reizi savākt kongresam nepieciešamo biedru kvorumu netieši apliecina, ka partijā pastāv nopietnas problēmas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Koknese, Lielā talka, ZRP

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats