07. maijs, Otrdiena
Vārda dienas: Henriete, Henrijs, Jete
Sākuma lapa » Sabiedrība » Situācijā ar Paševicu saskata līdzību ar gangsteri Alu Kaponi; iespējams, būs "otrs cēliens"
Situācijā ar Paševicu saskata līdzību ar gangsteri Alu Kaponi; iespējams, būs "otrs cēliens"
Autors: Apollo.lv / 15. marts 2012, 12:09
Aizkulisēs par Baibas Paševicas atbrīvošanu no Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktores amata izskan dažādas versijas. Kāda pārstāve no Labklājības ministrijas (LM) neoficiāli pat saka - pārspīlēti salīdzināt, bet ir līdzība ar gangsteri Alu Kaponi.


Kā norāda laikraksts «Diena», Paševicai pēdējos astoņus gadus karjeras plāni nebija daudz jākaļ. Viņas karjeras krāšņais uzplaukums – valsts sekretāra amats LM un pēc tam NVA direktora amats – sakrita ar astoņus gadus ilgo Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) saimniekošanu LM.

Taču pērn oktobrī labklājības ministra krēslā sēdās Ilze Viņķele (V), turklāt ZZS Saeimā palika opozīcijā. Gads Paševicai sākās nelāgi – 11.janvārī pret viņu tika sākta disciplinārlieta. Nesen publiskotie rezultāti vēsta – NVA direktore veikusi pārkāpumus saistībā ar atalgojuma fondu, tāpēc zaudējusi labklājības ministres uzticību un ir atbrīvojama no amata. Otrdien, 13 martā, valdība viņu atbrīvoja.

Kā vēsta «Diena», aizkulisēs izskan dažādas versijas. Viena versija nākusi no ZZS – notiek izrēķināšanās ar «vecajiem kadriem». Kāda LM pārstāve neoficiāli saka – pārspīlēti salīdzināt, bet ir līdzība ar gangsteri Alu Kaponi – visi gadiem it kā zināja par viņa pārkāpumiem, taču beigās aizturēja par nenomaksātiem nodokļiem.

Kāda augsta valsts amatpersona neoficiāli saka – ar potenciālo līdzekļu plānošanu ne tādas vien lietas iestādēs notikušas, arī trakākas. Bet var jau būt, ka tagad būs jauns sākums – pret katru pat potenciāli nelikumīgu rīcību vērsīsies ar lielu bardzību, raksta Apollo.lv.

Iespējams, NVA «lietā» gaidāms vēl otrs cēliens, kurā izskanēt varētu Paševicas vārds. Šobrīd LM ir pārbaudes lieta par aizdomām par prettiesisku rīcību kādā mūžizglītības projektā, kurā NVA bija atbildīga par uzraudzību. Te iesaistīta Eiropas Savienības fonda nauda, lietu skata arī drošības iestāde, ziņo «Diena».

Paševicu valdības lēmums par atbrīvošanu neesot pārsteidzis: «Pietiekoši labi orientējos politikā un valsts pārvaldes nerakstītajos noteikumos.»

Tiesa, nereti Paševica, kura nav nevienā partijā, saukta par īstu «zaļzemnieku» cilvēku. Ministre Viņķele saka – ne jau «zaļzemnieku» ēnas dēļ, bet gan pārkāpuma dēļ NVA direktore atbrīvota no amata. Taču ministre arī neslēpj – šobrīd iezīmējas tendence, ka daudzi ZZS laikā «atslēgas» vietās nonākušie cilvēki «nevelk profesionāli».

Paševica ir apņēmības pilna tiesā pierādīt, ka no amata atbrīvota nepamatoti.


Diskusija par rakstu (0) , Baiba Paševica, NVA

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats