28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » NVA neredz šķēršļus, lai integrētu bēgļus Latvijas darba tirgū
NVA neredz šķēršļus, lai integrētu bēgļus Latvijas darba tirgū
Autors: BNA / 6. oktobris 2015, 12:27
Nav būtisku šķēršļu, lai patvērumu meklētāji nespētu Latvijā atrast darbu, otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Inese Kalvāne.


Kalvāne intervijā atklāja, ka NVA ir neliela pieredze ar bēgļu un personu ar alternatīvo statusu integrāciju Latvijas darba tirgū. Pērn dienestā pēc palīdzības darba meklējumos vērsušies deviņi patvērumu meklētāji. Vienlaikus Kalvāne atklāj, ka parasti par NVA klientiem kļūst bēgļi no bijušajām Padomju Savienības valstīm, kurām darbu atrast vieglāk, jo nav valodu barjera.

Pašlaik tajā, kā bēgļi varētu integrēties darba tirgū, esot grūti orientēties, jo "nezinot konkrētu bēgļu uzņemšanas plānu, iedziļināties detaļās būtu pāragri," pauda Kalvāne.

Tajā pašā laikā NVA direktore pauž pārliecību, ka nesaredz šķēršļus palīdzēt Latvijā nonākušajiem bēgļiem šeit atrast darbu.

Jau vēstīts, ka valdība konceptuāli atbalstījusi Indikatīvo rīcības plānu personu, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, pārvietošanai un uzņemšanai Latvijā.

Bēgļiem paredzēts sniegt palīdzību arī nodarbinātības jautājumos un dzīvesvietas atrašanā. Lai veiksmīgāk integrētu bēgļus un ģimenes sabiedrībā, sadarbībā ar NVO un reliģiskajām organizācijām paredzēts piesaistīt brīvprātīgos un individuālos konsultantus.

Kā atklāja Ministru prezidente Laimdota Straujuma,patvēruma meklētājiem, kas ieradīsies Latvijā, būs jāsāk strādāt no pirmajām ierašanās dienām, piebilstot, ka jau tagad ir uzņēmumi, kuri izrādījuši interesi par bēgļu nodarbināšanu – galvenokārt interese ir no būvniecības sektorā strādājošajām kompānijām.

Plānots, ka pirmie bēgļi Latvijā varētu ierasties ziemā – pa 30 līdz 40 cilvēkiem mēnesī.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: darbaspēks, Inese Kalvāne, NVA

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats