08. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Sākuma lapa » Sabiedrība » Latvija pētījumā atzīta par otro zaļāko valsti pasaulē
Latvija pētījumā atzīta par otro zaļāko valsti pasaulē
Autors: Apollo.lv / 27. janvāris 2012, 12:37
Nupat iznākušajā Jēlas un Kolumbijas universitāšu «Environmental Performance Index» (EPI) pētījumā Latvija atzīta par otro zaļāko valsti pasaulē, portālu «Apollo» informēja biedrības «homo ecos:» izpilddirektore Sanita Rībena, norādot, ka Latvija piekāpusies tikai Šveicei.


EPI ir kvantitatīvs pētījums. Tas tiek veikts jau ilgāku laiku, reizi divos gados publicējot rezultātus.

Latvija apsteigusi tādas valstis kā Norvēģija, Francija, Lielbritānija, Zviedrija un 132 valstu konkurencē atpaliekot tikai no Šveices. Savukārt šo pašu universitāšu veidotajā «Pilot Trend Environmental Performance Index» (Trend EPI) Latvija ieņem pirmo vietu.

«Latvija, kas 2012.gada EPI ir otrā, savukārt Trend EPI - pirmā no visām pētījumā iekļautajām valstīm, pēdējos gados ir ieguldījusi lielu enerģiju, īstenojot dažādas vides iniciatīvas - piemēram, nelietojot ogles enerģijas ražošanā un aktīvi atjaunojot mežus - un rezultāti ir skaidri redzami. Arī citām valstīm, kas atrodas saraksta augšgalā, ir līdzīgs stāsts,» saka EPI projekta direktore Eindžela Hsjū.

«Latvija kā otrā zaļākā valsts pasaulē - izklausās lieliski un vienlaikus nedaudz neticami. Mums ir pamats lepoties ar jau sasniegto, ko pamanījuši arī šī starptautiskā pētījuma veicēji. Tomēr mēs paši arī vislabāk zinām to, cik daudz vēl varētu darīt, lai nākamo reizi šāda atzinība vides un ilgtspējas jomā mums neliktos pārsteigums, bet likumsakarīgs padarītā darba


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Eindžela Hsjū, Environmental Performance Index, Latvija, zaļākā valsts

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats