19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Sabiedrība » Latvijai nav izvēles attiecībā uz iesaistīšanos terorisma apkarošanā, pauž EP deputāts
Latvijai nav izvēles attiecībā uz iesaistīšanos terorisma apkarošanā, pauž EP deputāts
Autors: BNA / 23. novembris 2015, 10:43
Mēs varam rīkoties, vai arī gaidīt, ka arī Latvijā būs tāda pati situācija, kāda šobrīd ir Briselē, tā šorīt intervijā LNT raidījumā "900 sekundes", komentējot Latvijas izvēli iesaistīties terorisma apkarošanā, sacīja Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks.


Pabriks norādīja, ka lai arī Latvija nav starp apdraudētākajām Eiropas Savienības (ES) valstīm, tas nenozīmē, ka mums nevajadzētu uzmanīties, jo terorisma draudus pilnībā novērst nekad nav iespējams.

"Sabiedrībai gan tagad, gan tuvāka un tālākā nākotnē būtu jāziņo par lietām, kas liekas aizdomīgas un neierastas," sacīja Pabriks, piebilstot, ka pasivitātes cena ir daudz lielāka nekā aktivitātes.

Atbildot uz jautājumu, vai Latvijai būtu jāizsaistās ar terorismu saistīto konfliktu risināšanā ārvalstīs, Pabriks norādīja, ka "vai nu mēs sēžam un gaidām, kad mums būs tāda pati situācija, kāda ir Briselē, vai arī rīkojamies".

"Patiesībā mums lielas izvēles nav, vai nu gaidīt, vai arī rīkoties. Es tomēr ieteiktu rīkoties," sacīja Pabriks.

Viņš atzina, ka rietumvalstis līdz šim ir nepietiekami rīkojušās, lai novērtu terorisma draudus Eiropā, tostarp pārāk maza uzmanība pievērsta notiekošajam Sīrijā.

"Mums nevajag būt naiviem un cerēt, ka tiksim ar šiem terorisma draudiem galā (...), labāk ir sagatavoties vairāk," sacīja deputāts.

Viņš pauda viedokli, ka izskanējušais apgalvojums, ka Sīriju būtu jānolīdzina līdz ar zemi, nav pareizā pieeja, tā vietā rietumvalstīm vajadzētu vairāk iesaistīties Sīrijas konfliktā. Vienlaikus komentējot Krievijas lomu, Pabriks to nodēvēja par vēlmi nākotnē panākt kādu labumu sev starptautiskajā arēnā.

Jau vēstīts, ka Briselē joprojām saglabājas augstākais terorisma trauksmes līmenis – metro sistēma, skolas un universitātes paliks slēgtas arī pirmdien. Briseles iedzīvotāji klausījuši valdības ieteikumam, un bez īpašas vajadzības savas mājvietas nepamet.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Artis Pabriks, Brisele, draudi, Latvija, Parīzes notikumi, Sīrijas konflikts, terorisms

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats