28. aprīlis,
Vārda dienas: Gundega, Terēze
Sākuma lapa » Sabiedrība » Urbanovičs: sastādiet baiļu sarakstu
Urbanovičs: sastādiet baiļu sarakstu
Autors: Apollo.lv / 17. janvāris 2012, 13:08
«Miera formula» ir vienkārša – vajadzīgs sastādīt baiļu sarakstu, uzskata «Saskaņas centra» (SC) līderis Jānis Urbanovičs.


Urbanovičs neredz šķēršļus, lai sabiedrība nevarētu vienoties par nacionālu valsti, par visu kopumu, kas uztrauc latviešus, sākot ar latviešu valodu.

[..] Jānosauc visas tās bailes, kuras pa šiem divdesmit gadiem politikāņi ir iebarojuši tā saucamajam nacionālajam vēlētājam. Kremlis un tā tālāk. Sastādiet baiļu sarakstu, kas nāk, kā pasaka vārdu «krievs», kādas ir pašas skaudrākās asociācijas?,» intervijā laikrakstam «Diena» sacīja SC pārstāvis.

«Ir jānoteic, ka Latvijas teritoriālās izmaiņas ir neiespējamas, vienalga, kad un kas tās virzītu, pat vajag kriminalizēt atbildību par musināšanu uz to. Latviešu valsts valoda – vienīgā, statusu nosakām vēl cietāk,» saka viņš.

Urbanovičs arī neslēpj, ka tieši SC vienošanās ar «Visu Latvijai!» varētu būt pirmā lappuse Latvijas veiksmes stāstā.

«Tieši latviešu valodas plašāka lietošana būs vienošanās rezultāts. Bet vienoties var vienīgi tie, kam šajos jautājumos uzticas vēlētājs [..] Te ir jānāk no vienas puses vislielākajai autoritātei nacionālajā flangā [..] Abām pusēm ir jārēķinās ar sava vēlētāja mandātu un vienlaikus ir jābūt pietiekami drosmīgām.»


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Urbanovičs, Kremlis, Saskaņas Centrs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats