19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pabriks: Krievija sasniegusi savu mērķi attiecībā pret daļu Latvijas sabiedrības
Pabriks: Krievija sasniegusi savu mērķi attiecībā pret daļu Latvijas sabiedrības
Autors: Apollo.lv / 14. jūnijs 2013, 12:43
Krievija, realizējot «maigo varu» Latvijā, sasniegusi savu mērķi attiecībā pret daļu Latvijas sabiedrības, radot iespaidu, ka Krievija ir numur viens lojalitātes izvēlē, un Latvija seko tikai pēc tam, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!» sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).


«Manā izpratnē lojalitāte ir vienkārša lieta - ja tu esi Latvijas pilsonis un patriots, tad attiecībā pret citām valstīm tava valsts ir pirmā prioritāte. Ja mēs runājam par Krievijas «maigās varas» ietekmi uz Latvijas sabiedrību, tad šeit galvenais uzdevums «maigajai varai» ir - pirmkārt, radīt labu iespaidu par Krieviju. Otrkārt, radīt iespaidu, ka Krievija ir numur viens lojalitātes izvēlē, un Latvija nāk pēc tam dažādu iemeslu dēļ. Pateicoties dažādiem faktoriem, daļā sabiedrības šis mērķis ir sasniegts,» sacīja Pabriks.

Pabriks norādīja, ka «vājais posms» Latvijā ir Latvijas sabiedrība, kurai pietrūkst izpratnes par to, ka ir jārūpējas par savu drošību, bruņoto spēku attīstību.

«Vājais posms Latvijā ir Latvijas sabiedrība, jo sabiedrībā trūkst izpratnes par to, ka mums ir jārūpējas par savu drošību, ka mums jārūpējas par to, lai mūsu bruņotie spēki būtu pietiekami attīstīti...  par to, ka mēs varam zaudēt savu brīvību tā soli pa solītim - gluži kā varde, kuru ieliek siltā ūdenī un silda, bet viņa nemana, kā pieaug temperatūra. Latvijas sabiedrībā bieži vien ir attieksme - kamēr nekas nav noticis, tikmēr mums par to nav jāuztraucas.Šeit jāatgādina - kad problēma parādās, tad ir par vēlu jau to risināt,» tā Pabriks.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aizsardzības ministrija, aizsardzības ministrs, Artis Pabriks, Kremlis, Krievija, maigā vara

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats