30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Atklāj pirmo jaunā koncepta Latvijas aptieku
Atklāj pirmo jaunā koncepta Latvijas aptieku
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 17. oktobris 2013, 17:49
Šodien “Latvijas aptieka” atklāj pirmo jauna koncepta aptieku, kuras klientu apkalpošanas, tehniskie un dizainiskie risinājumi ir inovatīvi vietējā farmācijas mazumtirdzniecības tirgū. Tajā galvenais uzsvars likts uz individuālākas farmaceitiskās aprūpes nodrošināšanu, kā arī izveidots dermokosmētikas centrs, īpaši stendi ar Latvijā ražotiem produktiem un pievērsta uzmanība apmeklētāju ar bērniem ērtībai. Pirmā jaunā koncepta “Latvijas aptieka” atvērta Rīgā, Lielirbes ielā 17A.


“2010.gadā mēs paziņojām par nodomu veidot savu farmācijas mazumtirdzniecības tīklu “Latvijas aptieka”. Nepilnus trīs gadus vēlāk mūsu tīklā ir jau 50 aptiekas. Jaunā koncepta “Latvijas aptieka” atklāšana ir pirmais solis to pārveidē par Latvijas iedzīvotājiem ērtākajiem farmācijas centriem, kur iegūt individualizētu un zinošu padomu no augsti kvalificētiem farmaceitiem. Mēs plānojam “Latvijas aptieka” tīklu šī un nākamā gada laikā vēl paplašināt, lai labākā farmaceitiskā aprūpe būtu pieejama arvien vairāk iedzīvotājiem visā Latvijā,” portālam Bizness.lv stāsta SIA “Latvijas aptieka” īpašnieces AS “OlainFarm” valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

“Jaunā aptiekas koncepta ieviešanai tuvāko gadu laikā novirzīsim vidēji ap 1% no “Latvijas aptieka” tīkla gada apgrozījuma. Lielajās aptiekās tie būs ievērojami tirdzniecības zāļu un iekštelpu pārbūves darbi, bet mazākās aptiekās tiks ieviesti atsevišķi jaunā koncepta elementi. Līdz nākamā gada beigām jauno konceptu pilnīgi vai daļēji plānojam ieviest vismaz pusē tīkla aptieku,“ piebilst Ilmārs Pajuste, SIA “Latvijas aptieka” valdes loceklis.

“Latvijas aptieka” jaunā koncepta aptiekā ir īpaši Latvijas produktu stendi, kuros paredzēts izvietot papildu informāciju gan par vietējiem ražotājiem, gan to piedāvātajiem produktiem veselības uzlabošanai. Stendu noformējumā izmantota koka apdare, tos rotā Latvijas ainavu fotogrāfijas un latvju raksti – Veselības zīme.

Jaunajā konceptā, pirmo reizi Latvijā ir īpaši padomāts par dermokosmētikas cienītājiem, jo ir izveidots dermokosmētikas centrs ar plašu šo produktu sortimentu. Tas būs pieejams lielākajās “Latvijas aptiekās”, kur arī varēs saņemt individuālus speciālistu ieteikumus par atbilstošākajiem produktiem katram ādas tipam un vajadzībām.

Apmeklētāju ērtībai aptiekā ir izveidots arī bērnu stūrītis, kur dažāda vecuma mazuļiem pieejamas attīstošas rotaļlietas un Latvijā radītas animācijas filmiņas. Līdz ar to bērni var pievērsties lietderīgām rotaļām, kamēr vecāki, konsultējoties ar farmaceitu, pieņem pārdomātus lēmumus par piemērotāko risinājumu.

“Latvijas aptieka” konceptu iedzīvinājusi arhitektūras un dizaina kompānija SIA “Artemi” arhitektes Ivetas Zalmanes un dizainera Mārtiņa Valtera vadībā sadarbībā ar SIA “Latvijas aptieka” vadošajiem speciālistiem. Visus produktu izvietojumu stendus un informatīvos materiālus ražojuši Latvijas uzņēmumi.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Iveta Zalmane, Latvijas aptieka, Olainfarm, Valērijs Maligins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats