09. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Einārs, Ervīns, Klāvs
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » OlainFarm pirmajos deviņos mēnešos nopelna 6,4 miljonus latu
OlainFarm pirmajos deviņos mēnešos nopelna 6,4 miljonus latu
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 30. novembris 2012, 17:44
AS „OlainFarm” konsolidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par koncerna darbību 2012.gada pirmajos deviņos mēnešos liecina, ka koncerns turpina uzstādīt peļņas rekordus, nopelnot 6,4 miljonus latu (9,1 miljoni eiro). Tas ir par 27% vairāk nekā 2011. gada pirmajos deviņos mēnešos un gandrīz desmit reizes vairāk nekā 2007.gadā. Šī gada pirmie deviņi mēneši ir bijuši ienesīgākie AS “OlainFarm” vēsturē.


“Šī gada deviņu mēnešu rezultāti parāda, ka “OlainFarm” pārliecinoši uzņem attīstības tempus, lai kļūtu par vadošo gatavo zāļu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražotāju Baltijā. To apliecina arī novembrī “Top 500” balvas pasniegšanas ceremonijā saņemtā specbalva “Top 500 EBITDA Pelnītājs”. Esam gandarīti, ka "OlainFarm" 40 jubilejas gadā Latvijas valsts prezidents Andris Bērziņš novērtēja mūsu darbu ar īpašu atzinības rakstu par iespaidīgu izaugsmi un uzņēmuma vērtības pieaugumu,” norāda Valērijs Maligins, AS "OlainFarm" valdes priekšsēdētājs.

AS “OlainFarm” apgrozījums 2012.gada pirmajos deviņos mēnešos ir pieaudzis par 34%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, un sasniedzis 35,2 miljonus latu (50 miljonus eiro).

2012.gada pirmajā pusgadā turpināja pieaugt AS “OlainFarm” realizācijas apjomi visos uzņēmuma galvenajos tirgos, izņemot Baltkrieviju. Visstraujākais realizācijas pieaugums 2012.gada deviņos mēnešos ir vērojams Taivānā, kur tās apjoms palielinājies 8 reizes, Latvijā – 4 reizes, Lielbritānijā – 2 reizes, kā arī Krievijā, kur realizācijas apjoms pieaudzis par 30%. AS “OlainFarm” lielākie noieta tirgi šajā periodā ir Krievija, Ukraina, Latvija, Baltkrievija, Lielbritānija un Kazahstāna.

AS “OlainFarm” 2012.gada budžets un darbības plāns paredz, ka uzņēmuma konsolidētais apgrozījums 2012.gadā sasniegs 48 miljonus latu (68,3 miljonus eiro), bet peļņa sastādīs 8,6 miljonus latu (12,24 miljonus eiro). Saskaņā ar 2012.gada deviņu mēnešu neauditēto pārskatu, tā laikā realizācija ir sasniegusi 73,3%, bet peļņa – 74,2% no gadam plānotā apjoma.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Olainfarm, Valērijs Maligins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats