30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Olainfarm iegādājies 47,5% Silvanola kapitāldaļu
Olainfarm iegādājies 47,5% Silvanola kapitāldaļu
Autors: Apollo.lv / 2. maijs 2013, 11:30
AS «Olainfarm» iegādājusies 47,5% trešā lielākā Latvijas farmācijas uzņēmuma SIA «Silvanols» akciju, portālu «Apollo» informēja «Olainfarm» un «Silvanols» valdes loceklis Salvis Lapiņš.


Lapiņš pastāstīja, ka tuvākajā laikā plānots slēgt līgumu par vēl vairāk nekā 20% akciju iegādi. Šis darījums ļaus abiem uzņēmumiem paplašināt ražošanas virzienus, produktu portfeli, kā arī apgūt un nostiprināties arvien jaunos tirgos.

««Olainfarm» pēdējo gadu laikā ir spēcīgi investējis uzņēmuma produktu portfeļa, noieta tirgu un darbības virzienu paplašināšanā. «Silvanols» akciju iegāde ir vēl viens solis tuvāk «Olainfarm» vīzijai kļūt par vadošo gatavo zāļu un ķīmiski-farmaceitisko produktu ražotāju Baltijā, kura produkcija ir pazīstama un pieejama visā pasaulē. Mēs saredzam ievērojamu iespēju kāpināt izaugsmes jaudu, apvienojot abu uzņēmumu ekspertīzi, pieredzi un eksporta potenciālu, kā arī veidojot un attīstot kopīgus projektus,» saka Lapiņš.

Savukārt «Silvanols» līdzīpašniece un valdes locekle Ieva Leimane norāda, ka «šis ir loģisks nākamais uzņēmuma attīstības solis. «Jauna uzņēmuma dalībnieka ienākšana «Silvanolā» ļaus uzņēmumam straujāk attīstīties, pilnveidot piegādes ķēžu jeb loģistikas sistēmu un, kas ir ļoti būtiski, iegūt produktu noietu jaunos ārvalstu tirgos,» saka Leimane.


Līdz ar darījuma starp «Olainfarm» un «Silvanols» noslēgšanu, «Olainfarm» valdes loceklis Salvis Lapiņš ir kļuvis arī par «Silvanols» valdes locekli.

2012.gadā SIA «Silvanols» strādāja ar 1,993 miljonu latu apgrozījumu un guva 136 tūkstošu latu peļņu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: akcijas, akcionārs, Olainfarm, Salvis Lapiņš, Silvanols, zāles

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats