26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » NEPLP piemēro TV3 6000 latu naudas sodu
NEPLP piemēro TV3 6000 latu naudas sodu
Autors: www.apollo.lv / 14. marts 2013, 14:04
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien sēdē nolēmusi piemērot 6000 latu administratīvo sodu SIA «TV3 Latvia» par azartspēļu reklamēšanu, portālu «Apollo» informēja NEPLP informācijas centra vadītāja Sanita Blomniece.


«TV3 Latvia» pārkāpusi Azartspēļu un izložu likumā noteikto aizliegumu reklamēt azartspēles ārpus azartspēļu norises vietas.

Blomniece norādīja, ka «TV3 Latvia» ir pieļāvusi šo pārkāpumu, reklamējot «Optibet» sporta bāru un norādot uz to kā uz raidījuma «Overtime TV» sponsoru, tādā veidā netieši reklamējot azartspēles, kas ir SIA «Optibet» pamatnodarbošanās.

NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants atzīmē, ka pārbaudes lietu NEPLP uzsāka jau pērnā gada decembrī, bet pārkāpumi no  «TV3 Latvia» puses tikuši turpināti.


«Šim reklāmas aizliegumam likumā ir skaidrs nolūks – nepieļaut, lai dažādas sabiedrības grupas, tostarp pusaudži un jaunieši, tiktu vilināti izmēģināt atkarību izraisošas azartspēles, kas var novest pie sociāli nelabvēlīgām sekām. Ja raidījumu par sportu, kuram jāveicina sabiedrības veselība, saista ar azartspēlēm, kuru efekts ir pretējs, ir jāpievērš uzmanība arī šī pārkāpuma morālajiem aspektiem,» norāda Dimants.

«TV3 Latvia» pārkāpumi tika pirmo reizi fiksēti 2012. gada 31. oktobra TV3 un TV6 pārraižu ierakstos. Lēmumu par lietas uzsākšanu NEPLP pieņēma 2012. gada 6. decembrī, bet minētie pārkāpumi tika turpināti līdz lēmuma pieņemšanai, ko savos paskaidrojumos ir atzinuši arī «TV3 Latvia» pārstāvji. 

Ar savu lēmumu NEPLP aizliedz «TV3 Latvia» turpmāk demonstrēt minētās «Optibet» sporta bāra reklāmas un iekļaut norādes uz «Optibet» sporta bāru kā raidījumu sponsoru.



Diskusija par rakstu (0) , NEPLP, TV6

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats