26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Lapsa Vienotību kritizējošās avīzes finansētājus neizpauž
Lapsa Vienotību kritizējošās avīzes finansētājus neizpauž
Autors: Ilze Zālīte / NRA.lv / 7. marts 2013, 11:13
Žurnālists Lato Lapsa nenoliedz, ka ir veidojis bezmaksas avīzi Vienotība, PIETIEK!, nosaucot pat konkrētas šā projekta izmaksas – 30 tūkstoši latu, taču atklāt finansētājus žurnālists atsakās.


Portāla pietiek.com īpašnieks un žurnālists Lato Lapsa vakar publiski atzina, ka ir veidojis partijai Vienotība neglaimojošu bezmaksas laikrakstu, kura 960 tūkstoši eksemplāru izplatīti visā Latvijā. Avīzes izdevējs ir žurnālista brālis, kuram piederošais uzņēmums SIA FOX Communications esot nodrošinājis nepieciešamo finansējumu. «Brāļa uzņēmumam pašam šādas naudas nebija, tā ir aizņemta no darījuma partneriem,» skaidro L. Lapsa, sīkāk nekonkretizējot finansētājus. L. Lapsa ironiski atzina, ka gadījumā, ja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atradīs likumīgu pamatu, lai šos finansētājus noskaidrotu, KNAB būšot «neliels nepatīkams pārsteigums».

Partija Vienotība neslēpj sašutumu par izdevumu, kurā izklāstīti nepatīkami fakti par vairākiem partijas līderiem un viņu ģimenes locekļu biznesa projektiem. Pirmdien, kad skandāls nāca gaismā, Vienotība viennozīmīgi apgalvoja, ka nekavēsies vērsties pie KNAB. Taču vakar partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars vairs nebija tik kategorisks. Sarunā ar Neatkarīgo viņš atzina, ka Vienotība joprojām vēlas uzzināt patiesos avīzes finansētājus, taču veids, kādā tas tikšot darīts, vēl nav izraudzīts.

Tikmēr L. Lapsa neslēpj, ka jau ir reģistrēti vēl trīs masu informācijas līdzekļi – par nacionālo apvienību Visu Latvijai!-TB/LNNK, Saskaņas centru un Reformu partiju. Top licence arī izdevumam par Zaļo un zemnieku savienību.

Reformu partijas līderis Vjačeslavs Dombrovskis sarunā ar Neatkarīgo neslēpa, ka situācija esot neviennozīmīga. «No vienas puses, demokrātiskā valstī ikvienam ir tiesības atklāti paust savus uzskatus. Vārda brīvība neierobežo iespējas paust viedokli arī publiski. Taču, no otras puses, gadījums ar šo avīzi apliecina, ka nošķirt politiski angažētu un apmaksātu viedokli no cilvēka patiesās pārliecības ir ļoti grūti. Es šaubos, ka Lato Lapsa ir tik politiski aktīvs cilvēks, ka būtu gatavs pārdot dzīvokli, lai izdotu avīzi un visai Latvijai pavēstītu par partijām. Visticamāk, šo projektu tomēr ir apmaksājuši kādi spēki, kas tādā veidā cīnās ar konkurentiem. Jācer, ka sabiedrība tomēr varēs uzzināt patiesos finansētājus,» pauda deputāts.

Kā ziņots, šonedēļ Latvijas iedzīvotāju pastkastītēs nonāca bezmaksas avīze, kurā publicēti kritiski raksti par partiju Vienotība un tās pārstāvjiem. KNAB ziņo, ka šobrīd saistībā ar minēto materiālu KNAB ir sākta resoriskā pārbaude par aģitācijas ierobežojumu ievērošanu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: FOX Communications, KNAB, Lato Lapsa, PIETIEK!, pietiek.com, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats