05. maijs,
Vārda dienas: Ģederts, Ģirts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Uzņēmums jūt, ka būs grūtības atrast 200 darbiniekus
Uzņēmums jūt, ka būs grūtības atrast 200 darbiniekus
Autors: Apollo.lv / 13. septembris 2012, 9:22
No stabila uzņēmuma, kurā regulāri maksā algu, kas ir virs vidējās valstī, un kurā rūpējas par darbiniekiem, nodrošinot sociālās garantijas, strādājošie prom neiet un uz ārzemēm darba meklējumos nedodas, intervijā laikrakstam «Diena» atbildot uz jautājumu, vai var piekrist tam, ka pēdējā laikā jūtams darbinieku trūkums, sacīja «Skonto būves» šefs Guntis Rāvis.


«Bet nenoliedzami daudzi uzņēmīgi, strādāt griboši cilvēki no Latvijas ir aizbraukuši un atgriezīsies tikai tad, ja šeit varēs saņemt tikpat lielu atalgojumu, kādu nopelna valstīs, kurās patlaban strādā. Pašlaik Latvijā gan netiek īstenota tāda ekonomiskā politika, lai algas divkāršotos,» sacīja Rāvis.

Viņš atzina, ka darbinieku trūkums ražošanu ietekmē, it īpaši jaunam uzņēmumam grūti atrast strādājošos, raksta Apollo.lv.

Rāvis norādīja: «Mēs esam iecerējuši izveidot uzņēmumu vienā Latvijas mazpilsētā, uzņēmumam būs vajadzīgi 200 strādnieki, un jau jūtam, ka sagaidāmas grūtības nepieciešamo darbinieku skaitu atrast. Ceram, ka 200 strādājošos tomēr sameklēsim, piedāvājot konkurētspējīgu atalgojumu.»

Viņš norādīja uz to, ka nevar atcerēties nevienu ministru, kurš būtu  iedziļinājies būvniecības nozares problēmās, turklāt nevar jau saprast, kura ministrija par celtniecības industriju vispār atbild.

«Šobrīd valsts pārvaldē cilvēku loks, kas ir speciālisti būvniecībā, ir neliels, turklāt atalgojuma sistēma valsts institūcijās ir tāda, ka labākos speciālistus ne vienmēr var piesaistīt. Pat labu ministru un labu politiķu nav daudz,» Rāvis sacīja.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: darba devējs, darbinieki

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats