02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » No Liepājas metalurga aizgājuši 120 darbinieki; spriedze pieaug
No Liepājas metalurga aizgājuši 120 darbinieki; spriedze pieaug
Autors: Apollo.lv / 7. jūnijs 2013, 18:24
No darba AS «Liepājas metalurgs» aizgājuši jau vairāk nekā 100 darbinieki, bet spriedze uzņēmumā arvien pieaug, piektdien ziņo Latvijas Televīzija.


No darba uzņēmuma atlaisti vai darbu atstājuši uz savstarpējās vienošanās pamata jau 120 darbinieki, ka ir aptuveni puse no tā darbinieku skaita, ko uzņēmums plāno atlaist. Darbu uzņēmumā atstājuši sagādnieki, palīgstrādnieki, metālgriezēji un citi darbinieki. Arī vairāki augsta līmeņa darbinieki aizgājuši no darba.

Nodarbinātības valsts aģentūrā kā bezdarbnieki reģistrējušies 45 cilvēki. Tiek minēts, ka daudzi atraduši citu darbu, savukārt daļa ir jau pensijas vecuma cilvēki, kas citu darbu, visticamāk, nemeklē.

Uzņēmuma arodbiedrība bažījas, ka gadījumā, ja uzņēmums atsāks ražošanu, tajā vairs nebūs liels skaits darbinieku, lai varētu nodrošināt «Liepājas Metalurga» pilnvērtīgu darbību.


Jau ziņots, ka tuvākajā laikā netiks atjaunota ražošana, «Liepājas metalurgā» jūlijā var rasties grūtības ar algu izmaksu rūpnīcas darbiniekiem. Tā iepriekš biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja «Liepājas metalurga» pārstāve Simona Laiveniece.

«Iepriekš bija paredzēts, ka ražošanas process ir pārtraukts līdz 14.jūnijam, taču patlaban izskatās, ka tas tiks pagarināts. Pavēle par to gan tiks parakstīta tikai rīt. Ja uzņēmumā nav naudas, tad ražošanu nevar atsākt,» sacīja Laiveniece.

Viņa piebilda, ka struktūrvienību vadītāju sanāksmē arī informēts, ka jūnijā algas darbiniekiem tiks izmaksātas, taču tad, ja ražošana netiks atsākta, jūlijā ar algu izmaksu var rasties grūtības.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bezdarnieki, darbinieki, Liepājas metalurgs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats