09. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Einārs, Ervīns, Klāvs
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Reklāma, kuras tēls rāda vidējo pirkstu, Rīgā izvietota patvaļīgi
Reklāma, kuras tēls rāda vidējo pirkstu, Rīgā izvietota patvaļīgi
Autors: NRA.lv / 4. aprīlis 2012, 14:32
"Outlet" veikala "The O" reklāma, kurā attēloti nepieklājīgi un rupji žesti, Rīgā izvietota patvaļīgi, bez Rīgas pilsētas Būvvades Pilsētvides dizaina pārvaldes saskaņojuma, informē Būvvalde.


Rīgā patvaļīgi, bez Rīgas pilsētas būvvaldes Pilsētvides dizaina pārvaldes saskaņojuma, ir izvietota "THE O" reklāma, kurā pārkāptas Reklāmas likuma un Rīgas domes saistošo noteikumu Nr. 91 prasības. Būvvaldes reklāmas inspektori gatavo apskates aktus Administratīvās lietas ierosināšanai. 

Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs uzsver: " Reklāma ir izvietota bez saskaņojuma ar Rīgas pilsētas būvvaldi. Attēlojot cieņu aizskarošus žestus, ir pārkāpts Reklāmas likums un sabiedrībā pieņemtās morāles normas."

"THE O" reklāma, kurā attēloti nepieklājīgi un rupji žesti, tika iesniegta saskaņošanai, bet nesaņēma atļauju izvietošanai, jo reklāmas plakātos attēlotais neatbilst Reklāmas likuma prasībām, kas nosaka - reklāma nedrīkst būt aizskaroša. Pilsētvides dizaina pārvaldes reklāmas inspektori, izvērtējot reklāmas saturu un konsultējoties ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru, reklāmu nesaskaņoja, jo reklāmā atļauts iekļaut tikai tādus paziņojumus vai vizuālos attēlus, kas nepārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas.

Tā kā konstatēta patvaļīga nesaskaņotās reklāmas izvietošana uz Clear Channel reklāmas stabiem, šobrīd tiek veikta reklāmas stabu apskate, lai sastādītu apskates aktus un sagatavotu dokumentus Administratīvās lietas ierosināšanai un virzīšanai lēmuma pieņemšanai Rīgas domes Administratīvajā komisijā. Ir zināms, ka reklāma varētu būt izvietota 23 vietās.

Patērtāju aizsardzības centrs par Reklāmas likuma pārkāpumiem var piemērot sodu par juridiskām personām līdz 10 000 latiem. Par nesaskaņotas reklāmas izvietošanu Rīgas domes Administratīvā komisija var piemērot sodu juridiskām personām līdz 1 000 latiem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Inguss Vircavs, Outlet, reklāma, The O

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats