16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Par slēpto reklāmu piemēro 1000 latu sodu SIA TV3 Latvia
Par slēpto reklāmu piemēro 1000 latu sodu SIA TV3 Latvia
Autors: Apollo.lv / 25. jūlijs 2013, 15:55
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) administratīvi sodījusi SIA «TV3 Latvia», uzliekot naudas sodu 1000 latu apmērā par konstatēto slēpto audiovizuālo komerciālo paziņojumu TV6 programmā, portāls «Apollo» uzzināja NEPLP.


Padomē norāda, ka 7.jūnijā telekanālā TV6 slēpti reklamēts uzņēmums «Tallink».

NEPLP secinājusi, ka raidījuma vadītājam tieši iesakot izmantot «Tallink» pakalpojumus, paralēli fonā demonstrējot uzņēmuma prāmja attēlus, attiecīgie pakalpojumi tiek tiešā veidā popularizēti. Tādēļ var konstatēt, ka uzņēmuma pakalpojumu popularizēšana ir bijusi apzināti iecerēta kā audio un audiovizuāls komerciāls paziņojums. Vienlaikus programmā nav tiešu norāžu par komerciāla paziņojuma esamību, un tādēļ tas var maldināt sabiedrību.

Savā lēmumā NEPLP atsaucas uz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 35.panta devīto daļu, kurā ir aizliegti slēpti audio un audiovizuāli komerciāli paziņojumi, kā arī līdzīgām normām Reklāmas likumā un par šādiem pārkāpumiem paredzēto sodu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Augšminēto pārkāpumu savos paskaidrojumos ir atzinusi arī SIA «TV3 Latvia».

Padomē atzīmē, ka pēdējā gada laikā NEPLP jau ir vairākkārt konstatējusi SIA «TV3 Latvia» izdarītos reklāmas pārkāpumus. Tādējādi MTG grupas SIA «TV3 Latvia» jau iepriekš vairākkārt ir pārkāpusi reklāmu regulējošo normatīvo aktu noteikumus.

Ņemot vērā šos apstākļus, NEPLP ir nolēmusi administratīvi sodīt uzņēmumu, uzliekot naudas sodu 1000 latu apmērā, kā arī aizliegt demonstrēt NEPLP konstatēto slēpto audiovizuālo komerciālo paziņojumu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, NEPLP, reklāma, slēptā reklāma, TV3 Latvia

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats