06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Paševica: esmu veikusi aprēķinus, NVA neveidojas iztrūkums, bet nauda paliks pāri
Paševica: esmu veikusi aprēķinus, NVA neveidojas iztrūkums, bet nauda paliks pāri
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 7. marts 2012, 16:44
No amata atstādinātā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Baiba Paševica, disciplinārlietas izmeklēšanas ietvaros rakstot paskaidrojumus Labklājības ministrijai, secinājusi, ka šogad iztrūkums iestādes budžetā neveidojas, bet veidojas pat līdzekļu atlikums. To nra.lv apliecināja B. Paševica, kura šodien Ministru prezidenta, Labklājības ministrijai un Tiesībsargam iesniegusi paskaidrojumus.


Nra.lv rakstīja, ka labklājības ministre Ilze Viņķele ierosināja disciplinārlietu pret NVA vadītāju, jo pēc ministrijas speciālistu aprēķiniem NVA atalgojuma fondā šogad varētu veidoties iztrūkums 188 000 latu apmērā. Vēlāk Labklājības ministrija izsūtīja vēstuli Nodarbinātības valsts aģentūras darbiniekiem, kurā informē, ka no aprīļa iestādē tiks likvidētas 36 amata vietas, lai novērstu esošo iztrūkumu iestādes budžetā 130 000 latu apmērā.

„Šāda informācija ir klaji maldinoša un liecina par ministrijas amatpersonu labas pārvaldības principu neievērošanu,” secinājusi B. Paševica, jo veikusi aprēķinus, no kuriem redzams, ka iztrūkums Nodarbinātības valsts aģentūras 2012. gada plānotajā atlīdzības fondā neveidojas, bet tieši otrādi, veidojas atlikums, kuru secīgi un plānveidīgi līdz gada beigām varētu novirzīt filiāļu darbinieku darba samaksas paaugstināšanai.

B. Paševica paskaidro, ka ņēmusi par pamatu Labklājības ministrijas veikto aprēķinu prognozētajam iztrūkumam pēc finanšu plūsmas principa šāgada 1. janvārī. „Jānorāda, ka ministrija nav ņēmusi vērā ekonomiju, kas gada griezumā veidojas sakarā ar darbinieku darbnespēju, vakancēm un bērna kopšanas atvaļinājumos esošiem darbiniekiem. Esmu veikusi aprēķinus atbilstoši reālajai situācijai janvārī un februārī, ” uzsver B. Paševica. Detalizētus aprēķinus viņa iesniegusi ministrijā un premjeram, taču kopumā tie apliecina, ka NVA atalgojuma fondā veidojas atlikums 65200 latu apmērā.

Vēstulē premjeram B. Paševica tāpēc norāda, ka disciplinārlieta ir jāizbeidz, jo „reāli nevaram runāt par iztrūkumu”. „Visa disciplinārlieta ir balstīta uz indikatīviem aprēķiniem, tas bijis arī pamats tās ierosināšanai, es varu pierādīt savu taisnību, tikai rēķinot un izmantojot ministrijas aprēķinus, lai noskaidrotu un saprastu, kā viņi ir nonākuši pie potenciālā iztrūkuma. Tagad to izrēķinot un skatoties reālo situāciju, tāds iztrūkums neveidojas,” nra.lv uzsvēra B. Paševica.

Viņa arī bija iesniegusi protestu pret disciplinārlietas izmeklēšanu, uzskatot to par neobjektīvu, bet pagaidām atbildi no premjera nav saņēmusi.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Baiba Paševica, Ilze Viņķele, NVA

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats